2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Elon Musk a Világkormányzati Csúcstalálkozón a „világkormány” gondolata ellen emelt szót

Éppen most zajlik a Világkormányzati Csúcstalálkozó, ami egy évente megrendezett esemény az Egyesült Arab Emírségekben, Dubajban. Összehozza a világ vezetőit egy globális párbeszédre a kormányzati folyamatokról és politikákról, különös tekintettel a futurizmusra, a technológiai innovációra és más témákra. 

Elon Musk, dél-afrikai származású amerikai mérnök, tervező, feltaláló, közgazdász, vállalkozó, cégalapító, befektető, filantróp, a világ egyik leggazdagabb embere is felszólalt az eseményen.

Elmondta, hogy "a Twitter egy igazi hullámvasút", miközben kifejtette a 44 milliárd dolláros felvásárlási ügylet mögötti érveit.

"Ha úgy gondolják, egy kicsit aggódtam az irányt illetően a közösségi média és különösen a Twitter világra gyakorolt hatásával kapcsolatban, és úgy gondoltam, nagyon fontos, hogy legyen egy maximálisan megbízható, egyfajta digitális közteret, ahol az emberek országokon belül és nemzetközileg is úgy dolgoznak, hogy a törvény által megengedett legkevesebb cenzúrával kommunikáljanak" - mondta.

"De úgy gondolom, hogy általánosságban a közösségi médiavállalatoknak be kellene tartaniuk az országaink törvényeit, és nem kellene megpróbálni az országok törvényein túlmutató hüvelykujjat tenni a mérlegre

- tette hozzá.

A Tesla és a Space X alapítója elmondta, hogy hosszú távú elképzelései vannak a közösségi médiaplatformmal kapcsolatban.

"Legyünk a lehető leghasznosabbak és a lehető legszórakoztatóbbak, és egyben az igazság forrása is" - mondta. "A Twitter ennek a maximálisan hasznos alkalmazásnak a felgyorsítása. - ecsetelte.

Musk azzal folytatta, hogy a Twitter dolgozik valamin, amit "közösségi jegyzeteknek" neveznek, hogy hozzáférjenek az információk igazságához a közösségi médiaplatformon. Musk elmondta, hogy arra összpontosít, hogy minél több olyan vállalat és ember legyen, akik legitimek, hogy a Twitter a bizalom és a hitelesség platformja legyen.

A Twitter új tulajdonosa

a „Világkormány” gondolata ellen emel szót a „Világkormány-csúcstalálkozón”, és figyelmeztet, hogy az a civilizációs összeomláshoz vezethet.

Elon Musk a terveiről is beszélt, a Twitter az év végéig új vezérigazgatót kaphat:

Musk megerősítette, hogy a Twitter az év végéig új vezérigazgatót kap. "Stabilizálnom kell a szervezetet, és csak arról kell gondoskodnom, hogy pénzügyileg egészséges helyen legyen, és a termékfejlesztési ütemterv világosan ki legyen dolgozva" - mondta Musk.

"Szóval nem tudom, úgy tippelem, valószínűleg az év vége felé" - tette hozzá...

Musk arra ösztönzi a vállalkozásokat és a politikai döntéshozókat, hogy beszéljenek hitelesen

Szerinte a Twitter arra jó, hogy az emberek "a saját hangjukon szólaljanak meg", szemben azzal, ahogyan kellene.

"Tehát arra szeretném bátorítani a vezérigazgatókat és a vállalatokat, a törvényhozókat, a minisztereket és így tovább, hogy (a Twitteren) hitelesen beszéljenek".

Azt mondta, hogy bár ez kritikát válthat ki, elismerte, hogy "folyamatosan támadnak a Twitteren, és őszintén szólva nem bánom".

"A mesterséges intelligencia nagyon, nagyon ígéretes... de ezzel együtt jár a veszély is. A kihívás itt az, hogy a kormányzati szabályozó hatóságok általában valami rosszra reagálva jönnek létre" - figyelmeztetett Musk.

"Szóval, szerintem eléggé aggódnunk kellene emiatt, és rendelkeznünk kellene némi szabályozással, ami alapvetően a nyilvánosság érdekeit szolgálja, mert gondoljunk bármilyen technológiára, ami potenciálisan kockázatot jelent az emberekre, például ha repülőgépekről, autókról vagy gyógyszerekről van szó, akkor vannak szabályozó testületeink, amelyek felügyelik az autók, repülőgépek és gyógyszerek közbiztonságát."

Mintegy 20 államfő, miniszterek, vezérigazgatók, gondolkodó vezetők és hírességek szólaltak fel az idei dubaji World Government Summiton. Köztük voltak elnökök, kormánytisztviselők, miniszterek, nemzetközi szervezetek és vállalatok vezetői, gondolkodók, globális szakértők és a magánszektor prominens üzleti vezetői.
.
Ott volt Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum alapítója, Kristalina Georgieva, a Nemzetközi Valutaalap ügyvezető igazgatója és Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója.

Klaus Schwab is elmondhatta a véleményét

Klaus Martin Schwab német mérnök és közgazdász, a Világgazdasági Fórum alapító elnöke a mesterséges intelligenciáról és más technológiai fejlesztésekről:

„Aki uralja ezeket a technológiákat – valamilyen módon – az lesz a világ ura.”

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató