2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Benzinárstop lesz a franciáknál

A TotalEnergies olaj- és gázipari vállalat vezérigazgatója bejelentette, hogy 1,99 eurós összegben korlátozzák a gázolaj és a benzin árát a francia töltőállomásokon. Az ársapka a tervek szerint az év végéig lesz érvényben és szombattól érvényes -számolt be az ukrán propagandalap, az Index.



Patrick Pouyanné vezérigazgató szerda este a TF1 tévécsatornán számolt be arról, hogy Franciaország 3400 TotalEnergies-benzinkútján a 2023-as év végéig 1,99 euróban korlátozzák a benzin és a gázolaj literenkénti árát.

A vállalatra a köztársasági elnök, Emmanuel Macron komoly nyomást gyakorolt annak érdekében, hogy hozzák meg ezt a döntést.

Ez a mindenkire vonatkozó intézkedés megvédi ügyfeleinket a túl magas áraktól
– tette hozzá Pouyanné.

Az árstop a következő benzin- és dízelüzemanyagokra lesz érvényes: Diesel Premier B7, Diesel Premier B10, SP95–E10, SP95–E5 és Superethanol E85. A csúcskategóriás Excellium dízel és ólommentes 98-as termékekre viszont nem – írja az AFP. Az intézkedés szombaton lép hatályba.

A TotalEnergies töltőállomásai a mintegy tízezer franciaországi benzinkút csaknem egyharmadát teszik ki. Patrick Pouyanné Twitter-bejegyzésében közölte, hogy számukra prioritás az ügyfelek megtartása, és a velük való szolidaritásvállalás a jelenlegi gazdasági helyzetben.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató