2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Büntetőeljárásban vizsgálja a rendőrség a halálos M1-es tömegbaleset okát

Büntetőeljárást indított a rendőrség az M1-es autópályán történt tömegbaleset ügyében, írja a Police.hu. A rendőrség erről bővebben a HVG-nek azt írta, erre „a halálos tömegszerencsétlenség körülményeinek teljes körű tisztázása érdekében” van szükség.

Szombat délután fél három előtt összesen 42 jármű, köztük 5 kamion ütközött az M1-es autópálya 26-os kilométerszelvényénél, a fővárosból kivezető oldalon. A járművek közül 19 kiégett, köztük az egyik kamion utastere is.

A helyszínre négy helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek a mentők, és 39 embert vittek kórházba. A tömegbalesetben tíz gyerek sérült meg, közülük négyen súlyosanés hatan könnyebben, valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben. Késő este aztán az autóroncsok eltávolítása közbentaláltak rá a tömegbaleset halottjára.

A balesetet az M1-es autópálya útkezelője, a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. szerint lokális porátfúvás okozhatta, ami miatt hirtelen csökkenhettek a látási viszonyok.

AZ MKIF a HVG-nek most azt írta, a hatóság részéről nem merült fel a baleset előtt, hogy korlátozni kellene a forgalmat, ők pedig a gyorsforgalmi utak üzemeltetőjeként tájékoztatni és figyelmeztetni tudják az utazókat, amit ők állításuk szerint meg is tettek: „Egész délelőtt látható volt a változtatható jelzésképű táblákon az erős oldalszélre figyelmeztető jelzés, és már déltől (a baleset előtt két és fél órával) szintén a változtatható jelzésképű táblákon (és az Útinformon keresztül is) felhívtuk a figyelmet a korlátozott látási viszonyokra is, szintén magyarul, németül és angol nyelven”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató