2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Cirkusz a Karmelita kolostornál: ismét bontják a kordonokat

A mobil drótkerítést legutóbb egy órával a párt akciója után visszaépítették.

Március 14-én bontott először kordont a Momentum teljes parlamenti frakciója Hahdázy Ákos független parlamenti képviselővel a Karmelita kolostor körül. A képviselők akkor hétpontos követelést olvastak fel, majd megpróbálták ezt kifüggeszteni a bejáratra – ezt viszont a rendőrök már nem hagyták nekik.

A momentumosok ezúttal egy ponyvát is vittek magukkal a karmelita kolostorhoz. Gelencsér Ferenc, a párt elnöke a helyszínen azt kérdezte a sajtótól: mikor volt utoljára lehetőségük kérdezni Orbántól, vagy a miniszterektől? A kordon önöket a munkájukban gátolja. A kordon azért van, hogy önök ne kérdezhessék a kormányt - tette hozzá Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő szerint ez a kordon, amit most megint megbontottak, védi a propagandagépezet központját. Hozzátette: ha újra felépítik a kordont, akkor ismét meg fogják bontani.


A kordont a párt politikusai és aktivistái a Színház utca két oldalán bontotta meg. Alig néhány perc alatt sikerült bejutniuk az elvileg lezárt területre a kolostor előtt, majd néhány perc alatt az egész kordont lebontották. Többen táblákat helyeztek ki. Az egyik táblán a

szabad sajtót Magyarország megújításáért!

felirat volt látható.

Gelencsér és Hadházy az akció egy pontján ráült a kordondarabokra, őket a rendőrök távozásra szólították fel. A kordondarabokat összeláncolták és ponyvával takarták le. Később csatlakozott hozzájuk Fekete-Győr András, Tóth Endre, Orosz Anna, Bedő Dávid és Tompos Márton is.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató