2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Megint beszólt Szijjártónak az amerikai nagykövet

Orbán Viktor minapi, Trumpot kitartásra buzdító posztja miatt szállt bele Szijjártó Péterbe, kedvenc ellenfelébe, David Pressman.

„Harcolj, elnök úr! Veled vagyunk!” – írta Orbán Trumpnak, aki ellen pár napja vádat emeltek, miközben a felmérések szerint vezeti a republikánus oldalon belüli háziversenyt a 2024-es elnökválasztások előtt másfél évvel.

Az amerikai nagykövet megosztotta Orbán Twitter-posztját, amit ezzel kommentált: „Magyarország külügyminisztere, Szijjártó Péter néhány hete: Úgy mutatunk tiszteletet, hogy nem avatkozunk bele más országok belpolitikájába, és nem fejtünk ki olyan véleményeket, amelyek befolyásolhatják ezt”.

Pressman és Szijjártó között hosszú hónapok óta dúl a szájkarate, a nagykövet többször is arról beszélt, hogy Magyarország továbbra is a Putyin által támogatott nézeteket hangoztatja.

„Nem kormányzókat meg nem helytartókat fogadunk, akiket feltételezem azért küldenének ide, hogy megmondják nekünk, hogy mi hogy éljünk a saját hazáinkban” – hangoztatta a külgazdasági és külügyminiszter, hangsúlyozva: „ennek a korszaknak vége van”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató