2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Navalnij megint magánzárkába került, az ügyvédje szerint folyamatosan mérgezik a börtönben

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető ismét magánzárkába került, ahol „pokoli körülményeket” kell elviselnie – írja a Reuters.

A politikus a Twitteren írt arról, hogy miután pénteken kiengedték a magánzárkából, hétfőn már vissza is vitték, és újabb 15 napot kell ott eltöltenie. Mindez azután történt, hogy a szervezete hétvégén nyilvánosságra hozott egy jelentést, ami szerint a szövetségi börtönök fenntartója túlárazott káposztát vett, a különbözetet pedig zsebre tette.

„Ezért van az, hogy már másnap, miután a kollégáim nyilvánosságra hozták a vizsgálatot ezekről a vicces káposztás történetekről, betettek a zárkába, azonnal elkezdtek nekem egy munkáscellát berendezni egy varrógéppel, és megváltoztatták a napi rutinomat is, pokoliból rendkívül pokolivá változtatva azt” – írta. Többek között – állítása szerint – azt sem engedik meg neki, hogy a börötnben keresett pénzével ételt vegyen magának.

Navalnij ügyvédje a Twitteren azt írta, a férfihoz péntek este mentőt kellett hívni, annyira leromlott az állapota. A legutóbbi 15 napos magánzárkában töltött idő alatt ugyanis nyolc kilót fogyott – írja a Euronews.

Vagyim Kobzev szerint Navalnij „ismeretlen betegségben szenved, amit senki sem kezel”, és az sem kizárt, hogy a férfit folyamatosan mérgezik a börtönben.

Az ügyvéd toxikológiai és radiológiai vizsgálatot követel, hogy kiderüljön, nem akarják-e ismét megmérgezni az ellenzéki vezetőt – ezúttal lassan, kevésbé feltűnően.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató