2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Kiakadtak az egyiptomiak: nem ők, hanem mások verekedtek össze a Lurdy Házban

A ramadánzáró verekedésről szóló beszámolókat felháborodva olvasta a hírekben érintettként megnevezett egyesület vezetője, Hany Badawy. A férfi lapunknak elmondta, nem is érti, hogyan keverhették bele őket abba a verekedésbe, amelyben tudomása szerint nem is vettek részt egyiptomi állampolgárok, hanem egy szír és egy jordán társaság került összetűzésbe – írja a Mandiner.

Mint Badawy a lap érdeklődésére elmondta, nekik két nappal korábban volt egy rendezvényük a Lurdy Házban, azt a közös imát, amelyet az ominózus napon tartottak, nem ők rendezték, és a verekedéshez sem volt közük.

„Ehhez képest számtalan újság tényként hozta, hogy az Egyiptomiak Magyarországi Kulturális Szociális Egyesületének rendezvénye után történt a sajnálatos eset, sok helyen pedig az egyesületünk emblémája is megjelent” – kezdte a Mandinernek Hany Badawy.

A férfi nem titkolja, jogi lépéseket tesznek, hiszen egy olyan ügybe keverték bele az egyesületüket, amely rossz hírét kelti a közösségnek. „Tíz éve létezik Magyarországon az egyesületünk. Rendezvényeket szervezünk, kulturális találkozókat, s erősítjük a magyar és egyiptomi nép barátságát. Ehhez képest, egy verekedés miatt kerültünk be – teljesen vétlenül – a hírebe. Sok egyiptomi barátom hívott fel, és ők is felháborodtak, természetesen ezt nem hagyhatjuk annyiban!” – összegzett a szervezet vezetője.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató