2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Tóta W. Árpád: Öreg, félrevezetett, buta emberek Orbán Viktor hívei

Tóta W. legújabb véleménycikkében folytatta a jobboldal kritizálását. A baloldali publicista szerint Orbán Viktor támogatói:

„öreg, félrevezetett, buta emberek”.

Tóta W. azzal kapcsolatban írt a hvg-n, hogy a miniszterelnök részt vett a XVI. Szakma Sztár Fesztiválon, és egy karikás ostorral is csattogtatott, miután a miniszterelnök diákoknak tartott beszédet.

A publicista szerint „az egész kisfilm azt sugallja, hogy Orbán Viktor a bemutatón leste el az ostorpattogtatás tudományát. A videó azzal a címmel látott napvilágot, hogy »Ezért jobb a békesség«.”

Magyarázat nincs – fogalmaz – ezért szerinte kénytelen lesz megfejteni magának. Szerinte két lehetőség van. Az első, hogy: „önironikus összegzés ez, Orbán magát dorgálja, hogy nem kell túltolni a vidékromantikát, mert az ember nevetséges kövér pókká teszi magát. Vagy épp saját nagyravágyását, évtizedes szabadságharcát karikírozza a karikírozó ostorral: látjátok, pont így csapkodok a levegőbe Európa meg Amerika felé, aztán persze, hogy nem vesznek komolyan.”

Tóta W. szerint ebben az esetben ez lenne az első önkritikus megnyilvánulása a miniszterelnöknek a pályafutása során. Ezért inkább másik megoldással számol, ahogy fogalmaz:

„az viszont az, hogy ez nekünk szólt.

Egész mondatban kifejtve úgy hangzik, hogy kussolsz, mert különben a pofádba verek evvel itt e’, te koszos paraszt”.

Nem ez az első eset, hogy a baloldali publicista borzolja a kedélyeket. Nemrég azt írta, hogy „a Fidesz-tábor mostanra kizárólag ilyen büdös ruszki-drukkerekből áll, akik a Putyint szopkodják reggel, éjjel, meg este”. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató