2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Mégis felbukkanhat az iskolákban a Meseország mindenkié

Meséken keresztül terjesztené az LMBTQ-érzékenyítést egy leszbikus egyesület, akár alsóban is.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy mivel a gyermekvédelmi törvény eredményeként az LMBTQ-szervezetek kiszorultak az iskolákból, a Labrisz Leszbikus Egyesület jelenleg a tanárok érzékenyítésével próbálja elérni a gyermekeket. Terveik szerint a Meseország mindenkié című kiadványon keresztül vinnék be az LMBTQ-témákat az iskolába, akár alsós diákokhoz is, írják.

Hozzátették: érzékenyítő foglalkozást hirdet a Labrisz Leszbikus Egyesület. Egy workshop során a résztvevők megismerkednek az egyesület gondozásában megjelentetett Meseország mindenkié című mesekönyvvel, részt vesznek egy alsós diákoknak tervezett bemutató órán, majd annak szakmai megbeszélésén. Mint kiderült,

az ingyenes program célja  megválaszolni azt a kérdést, hogy hogyan lehet tabuk nélkül bevinni az LMBTQ-témát az iskolába, akár alsós diákokhoz is.

A lap emlékeztetett: a Labrisz 2020 őszén az első LMBTQ-ideológiát tartalmazó kiadvány, a Meseország mindenkié kapcsán vált ismertté, amelyben a szerzők újraírták a meséket olyan szereplőkkel, akik valamilyen „stigmatizált” vagy kisebbségi csoporthoz tartoznak.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató