2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Horn Gábor: 2006-ot idézi, ahogy rátámadtak a tüntető diákokra

Olyasmi történt Orbán alatt, ami a jobbos média szerint a Gyurcsány-kormány névjegye volt.

„»Ne legyen az oktatás büntetésben. Vegyél részt a tüntetésben!« – ezt a feliratot fújtuk Pokorni Zoli akkori barátommal és másokkal 35 éve egy lepedőre, amikor jobb iskoláért, oktatási autonómiáért szerveztünk megmozdulást a frissen megalakított PDSZ nevében. Korabeli követeléseink tragikus módon ismét aktuálisak.

A minap budapesti gyerekek egy csoportja jobb oktatásért, tanáraikért tüntetett, utóbbi pedig igazán kedves és tiszteletreméltó. Felkeveredtek a budai Várba is, ahol az államgépezet fura urának székhelye előtt kordonokkal és rendőrsorfallal találták szembe magukat. A történtek ismertek: a gyerekeket lefújták könnygázzal, volt akit megütöttek, bántalmaztak a rendőrök.

Olyasmi történt Orbán alatt, ami a jobbos média szerint a Gyurcsány-kormány névjegye volt:

fegyvertelen tüntetőkre támadtak aránytalan túlerővel és kényszerítő eszközökkel,

most ráadásul zömében gyerekekre. (A Gyurcsány-kormánynak magam is tagja voltam, határtalanul rosszul voltam a korabeli rendőri agressziótól, s egyáltalán nem mentve az akkori szörnyűségeket, megjegyzem, hogy akkor több mint kétszáz rendőr szorult egészségügyi ellátásra a tévészékház ostroma után, majd ezt követően mintegy »revansként« léptek fel a rendőrök a megbocsájthatatlan agresszióval. Most nem volt ilyen előzmény.)”- írta Horn Gábor a HVG fizetős cikkében.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató