2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Molnár Zsolt szerint bele kell törődnünk, hogy lesz Pufajkás-sétány

Tény, hogy ’56-ban Horn Gyula nem a jó oldalon állt – ismeri el maga az MSZP-s Molnár Zsolt is hétfői közleményében, ugyanakkor szerinte a Kormánynak Horn életútját is a maga komplexitásában kell nézni.

„Törődjenek bele, hogy ezt a küzdelmet elvesztették” – üzente a jobboldalnak, mivel úgy véli, a fővárosi önkormányzatok hatásköre, hogy a volt miniszterelnökről sétányt nevezzenek el. Megjegyezzük, a vitatott történelmi személyiségekkel kapcsolatban külön törvény szabályozza, hogy kiről lehet és kiről nem közterületet elnevezni.

Mindenesetre Molnár Zsolt a közleményben kifejti,

Winston Churchill miniszterelnökre sem az “írek mészárosaként” emlékezünk, ahogy George Washington elnökkel kapcsolatosan sem a rabszolgatartás kerül elő, idősebb Antall Józsefre sem a Rákosi-korszak parlamentjében eltöltött négy éve alapján emlékezünk, és Bajcsy-Zsilinszky Endre esetében sem a fajvédő elmélet terjesztése kerül elő. Arra kérjük a kormányt, hogy ennek megfelelően Horn Gyula életútját is komplexen kezeljék.

Kiemeli, a Horn Gyula elleni gyalázatos akció már hónapok óta zajlik, az illetékes önkormányzatok meghozták az ezzel kapcsolatos döntésüket, egy tisztességesen működő kormánynak pedig nem kellene beleavatkoznia egy demokratikus eljárásba.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató