2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Dömötör Csaba: Az antifa mozgalomnak már látszódnak magyarországi leágazásai (Videó)

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a kordonbontások kapcsán szólt a szélsőséges mozgalmak hazai megjelenéséről.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára volt a legutóbbi Bayer show vendége. A beszélgetés során felidézték, „erőszak nélkül vagy erőszakosan, maszkos embereket vagy épp fiatalokat maguk előtt tolva, n+1. alkalommal is lebontották a kordont a héten a momentumosok a Karmelita előtt”.

Arra a kérdésre, hogy „tisztességes, becsületes ember csinál-e olyat, hogy kiskorúkat lökdös egy rendőrkordon elé”, az államtitkár azt válaszolta, hogy „mindenkinek joga van elmondani a véleményét, de vannak törvénybeli határok”.

„Látszik, hogy nem egy ügy számít”

Dömötör ezután azzal folytatta, hogy „rendőrökkel szemben nem lépünk fel erőszakosan”. Majd arra hívta fel a figyelmet, hogy „miközben békés tüntetésről beszéltek, aki látta a felvételeket bő egy héttel ezelőttről, ott az látszott, hogy maszkban, arcukat eltakarva jelentek meg fiatalok vagy nem fiatalok, – azt rendkívül nehéz volt eldönteni –, és

rendkívül erőszakosan rázták a kordont, építési terület kordonját, és folyamatosan provokálták a rendőröket”.

Dömötör ezután szólt arról is, hogy „abba inkább bele se menjünk, hogy mikor mit tűznek a zászlójukra. (...) Itt látszik, hogy nem egy ügy számít, nem a tanárok számítanak, hanem hogy valami új módszert bevezessenek Magyarországon”.

Az államtitkár a beszélgetés során arra is felhívta a figyelmet, hogy „az antifa mozgalomnak, ennek a nemzetközi radikális mozgalomnak már látszódnak magyarországi leágazásai”. 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató