2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

A belga miniszterelnök személyesen húzta fel hivatalára a szivárványzászlót

Május 17-e az ún. "homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni" világnap. 2005 óta minden évben a beteg Nyugaton a politikusok, állam- és kormányfők, civil és politikai szervezetek, magánszemélyek és hírességek emlékeznek meg a nap "fontosságáról" és mindazokról, akiket szexuális orientációjuk, vagy nemi identitásuk alapján diszkriminálnak, akik emiatt zaklatásnak, erőszaknak vannak kitéve a mindennapi életük során.

A belga miniszterelnök, Alexander De Croo például személyesen húzta fel a szivárványzászlót brüsszeli hivatalára. A Twitteren megosztott videóhoz azt írta:

„Love is Love”.

Ha pedig már Brüsszel: szintén a belga fővárosban van az Európai Unió állam-, illetve kormányfőit tömörítő uniós intézmény, az Európapi Tanács székhelye. A világnapról a hivatalos Twitter fiókon az alábbi szöveggel emlékeztek meg:

„A szerelem az szerelem. A homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnapon az EU megerősíti, hogy minden embernek joga van ahhoz, hogy szabadon, félelem nélkül az lehessen, aki, és azt szeresse, akit akar. Ez az egyetlen módja annak, hogy az egyenlőség unióját felépíthessük.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató