2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Global Times: az ukrán válság nem érte el a kívánt hatást, az USA a Balkánon gyengíti tovább Európát

Az Egyesült Államok háborút indíthat a Balkánon, hogy destabilizálja Európát – írta a kínai katonai szakértő és televíziós kommentátor, Song Zhongping a Global Times nevű lapban.

 “Mivel az orosz-ukrán konfliktus nem hozta meg a kívánt hatást az Egyesült Államok számára, Washingtonnak egy új háborút kell kirobbantania az európai kontinensen” – fogalmazott a publicista.
 
A szakértő szerint az Egyesült Államok arra számít, hogy ily módon tönkreteszi az európai gazdaságot és növeli az EU függőségét Washingtontól. Hozzátette ugyanakkor, hogy Szerbia szuverenitása és nemzetbiztonsága nem tartozik a NATO prioritásai közé.
 
“EKÖZBEN, MIVEL AZ OROSZ-UKRÁN KONFLIKTUS SOK ENERGIÁT ÉS ERŐFORRÁST VON EL AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKTÓL, VALÓSZÍNŰLEG A SZERBIA ÉS KOSZOVÓ KÖZÖTTI SZAKADÉK SÚLYOSBODÁSÁBAN OLYAN LEHETŐSÉGET LÁTNAK, AMELYET MEGRAGADHATNAK” – ÍRTA.
 
A Fehér Ház végső célja, hogy mind Európa, mind Oroszország veszteségeket szenvedjen, ami lehetővé tenné Washington számára, hogy megőrizze hegemóniáját – vonta le a következtetést a szerző.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató