2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Donáth Anna személyesen egyeztetett Vera Jourovával

Elmagyaráztam Jourovának, hogy a magyar oktatás olyan súlyos válságba került –írta Donáth Anna Facebook-oldalán.

Donáth Anna a Facebookon számolt be róla, hogy személyesen egyeztetett Vera Jourovával, az Európai Bizottság alelnökével. Állítása szerint elmagyarázta az uniós politikusnak a Bizottságnak küldött indítványának részleteit, „hogy vegyék fel az EU-s pénzekkel kapcsolatos jogállamisági feltételek közé a magyar oktatás átfogó reformját”.

Bejelentette azt is, hogy hosszan beszélgettek a státusztörvénnyel kapcsolatos aggályokról, és

Jourová biztosított róla, hogy részleteiben vizsgálják ki a törvény problémás elemeit,

hogy megállapítsák, pontosan melyek és milyen módon mennek szembe a kormány saját vállalásaival és a Bizottság korábbi elvárásaival”.

Donáth Anna szerint a magyar oktatás súlyos válsága nem a státusztörvénnyel kezdődött, és annak visszavonása esetén sem fog megoldódni. „Ezért nyomatékosítottam az indítványomban megfogalmazott kéréseket: a státusztörvény visszavonásán túl a pedagógusok azonnali, 50%-os béremelését és a magyar oktatás átfogó reformjának megindítását” –írta.

A momentumos EP-képviselő sürgette, hogy a Bizottság vizsgálja meg az indítványában megfogalmazott kérések megvalósításának lehetőségeit. „Az Európai Bizottság alelnöke biztosított róla, hogy komolyan veszik a megkeresésemet. Hozzátette, hogy ahogy a státusztörvény kapcsán már megkezdték a kivizsgálást, úgy az általam részletezett többi feltétel esetében is meg fogják ezt tenni” – fogalmazott.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató