2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Sojgu: speciálisan kiképzett ukrán egységek próbálták áttörni az orosz védelmet, de nem jártak sikerrel

A speciálisan kiképzett ukrán tartalékosoknak nem sikerült áttörniük az orosz védelmet Zaporozsje közelében – közölte Szergej Sojgu védelmi miniszter.

“Mind a négy irányban megállították az ellenséget, és súlyos veszteségekkel visszavonultak” – hangsúlyozta a védelmi miniszter.

Csütörtök este az ukrán fegyveres erők a 47. gépesített dandár legfeljebb 1500 fős erejével és 150 páncélozott járművével indult támadásba.

“Az ellenséget a felderítő erők időben észlelték, és megelőző csapást mértek rá tüzérséggel, légi és páncéltörő fegyverekkel” – mondta Sojgu.

A Zaporozsje irányában a védelmet áttörni próbáló ukrán csapatok a kétórás harc során 350 főnyi személyt és harminc harckocsit vesztettek.

“Így az ellenség speciálisan erre az áttörésre kiképzett tartalékos erői nem tudták végrehajtani a feladatukat” – összegezte a védelmi miniszter.

Kijev az elmúlt 24 órában összesen 945 katonát, 33 harckocsit, 28 gyalogsági harcjárművet, 38 páncélozott harcjárművet, három Krab önjáró tüzérségi egységet és egyéb fegyvereket veszített.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató