2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Petíció indult Böjte Csaba mellett, közben az RTL tovább gyalázza

Már az első órákban több mint ezren írták alá a Böjte Csaba ferences szerzetes mellett kiálló petíciót, melyet az Igazság Mag indított el a Citizen Go felületén. “Csaba testvér 30 éves munkáját próbálják semmissé tenni karaktergyilkosságokkal. Nem nézhetjük tétlenül, hogy az értékőrző, szolgálatot teljesítő szakembereink ilyen támadásoknak legyenek kitéve  csupán azért , mert a világnézetük nem egyezik a mainstream liberális médiáéval és minden eszközzel igyekeznek lejáratni őket” – fogalmaz a petíció amiről a pestisracok.hu számol be részletesen.

Emlékeztetnek, hogy korábban 22 ezren álltak ki Bagdy Emőke mellett, akit Böjte atyához hasonlóan támadott meg a liberális lejárató gépezet. “Legalább ilyen fontos, hogy most Böjte Csaba testvér mellé álljunk” – írják. (A petíciót itt lehet aláírni)  A Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetőjét, ferences rendi szerzetest több hónapja támadja szervezetten a balliberális oldal, médiájuk, jogvédőik által. Mint ismert, a közelmúltban jogerősen ítéltek 28 év fegyházbüntetésre egy volt nevelőt, aki az egyik otthonban tíz éven át molesztálta, abúzálta a rábízott gyermekeket. Bár hatósági nyomozás is arra jutott, hogy a bántalmazásokról más nem tudhatott, a felettesek nem hibáztak, vannak, akik az atya vérét akarják. 

Három évtized alatt hatezer megmentett gyermek ügyét, az alapítvány mellett kiálló volt neveltek tömegének kiállását és megfogalmazott elképesztő vádakat cáfoló állításait hallgatják el a Böjte Csabát és gyermekmentő misszióját támadók. Közben azt az egy volt neveltet turnéztatják, akit nem csak hogy több ugyan akkor ugyan abban az otthonban nevelkedett társa cáfolt meg, hanem akinek ügyében korábban a nyomozás is azzal zárult, hogy gyermeki csíny volt a molesztálási vád. Az Átlátszó Erdély, a Mérce, a Telex Erdéély és az Amerikai Népszava után az RTL Klub is beszáll a ringbe. A keddi napon  debütál az újabb lerohanó hadművelet.

A PestiSrácok.hu háromfős stábja napokon át járta Erdélyt Csaba testvérrel, számtalan otthonba ellátogattunk, nevelőkkel, gyerekekkel és volt neveltekkel is nagy számban beszéltünk, mindenhol egyöntetűen cáfolták az utóbbi hetekben megjelent cikkekben megfogalmazott vádakat.

Az összehangolt támadás sorozat egy ma már kétgyermekes anya, Mónika által megfogalmazott vádakból indul ki, aki az Átlátszó Erdélynek videóinterjúban állította, hogy 16 éves korában szexuálisan bántalmazta a nevelője. Elmondása szerint az ügyét nem vizsgálták ki megfelelően, nem kapott segítséget, támogatást. Fontos adalék, hogy a szóban forgó otthonban a Mónika által megvádolt nevelő a feleségével és három gyermekével lakott együtt. Az otthonban ugyan abban az időben nevelkedett fiatal nem észre ilyet, nem látott molesztálást és állítja, hogy velük nem történtek hasonlóak. Mónika szerint pedig nem ő az egyedüli áldozat.

Az ominózus otthont, ahogy az össze többit is a gyámhatóság és gyermekvédelmi felettes szervek folyamatosan ellenőrzik, a neveltekkel abban az időben is, és most is havonta legalább egy, de inkább több alkalommal beszélgetnek, a nevelőktől jelentést kérnek. Amikor beszélni kezdték, hogy Mónikával történhetett valami az alapítvány jelzett a gyermekvédelem felé, indult büntetőeljárás és pszichológusok is megvizsgálták az akkor fiatalkorú lányt. A szakemberek nem tudták egyértelműen megállapítani, hogy történhetett-e bántalmazás, ugyan akkora lehetőséget láttak arra, hogy nem. A rendőrséág végül megszüntette az eljárást s azt állapította meg, hogy gyermeki csíny volt az abúzus vádja.

Ezt a sok éves ügyet találta meg és vette most elő a balliberális média. Mónikát kamera elé állították, már nem is egyszer, s azt általa elmondottakkal igyekeznek alátámasztani, hogy rendszerszintű a bántalmazás Böjte Csaba otthonaiban, ahol dickensi körülmények uralkodnak és még az étel is romlott, amit a gyerekekkel etetnek. Jogvédők már azt is próbálják elérni, hogy az atya gyerekekkel egyáltalán nem szerepeljen sehol, mert a személyiségi jogok erősebbek, mint az, hogy a neveltek élettörténetét, sikereit bemutatva szerzik meg a támogatásukat gyermekek százai felneveléséhez.

Böjte Csaba párbeszédre hívta a támadóit, de gyakorlatilag süket fülekre talált. Hiába mutatta be az otthonhálózat működését, ahol egy-egy távolabbi otthonban ő évente néhány alkalommal fordul meg, a nevelők, segítők kiválasztási mechanizmusát és a gyermekvédelmi szervek ellenőrzési gyakorlatát, továbbra is kifejezetten az ő személyes felelősségét firtatják olyan ügyek szajkózásával, amelyek igazságtartalma ez idáig igazolást sem nyert.

A portál személyesen kísérte az atyát a közelmúltban otthonról otthonra. Személyes tapasztalataink szerint Böjte Csaba és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány egy az egész világon egyedülálló intézmény hálózatot épített fel. Minden bajba jutott emberen segítenek, aki hozzájuk fordul, vagy akit az Úr eléjük állít. Három évtized alatt több mint hatezer mélyszegénységből, sok esetben horrorisztikus körülmények közül kimentett gyermeket neveltek fel, nagy többségük máig visszajár, egyetemet végzett, vagy jó kenyérkereső szakmát tanult ki és családot alapított. Sokan nevelőként térnek vissza az otthonokba.

Ők azok, akik a gyermekek elmondása szerint a legeredményesebbek a nevelésükben, mivel a legnehezebb gyermekek, kamaszok is hiteles segítőként fogadják el azt, aki hozzájuk hasonló életszakaszokon ment át, hasonló traumákat élt meg. Nem csak gyermekeket mentenek, hanem ha az élet úgy hozza, felnőtteket is. Amikor arra lehetőség van, a gyermekkel a szülőt is befogadják, munkát adnak nekik. Hasonló módon igyekeznek segíteni a családon belüli erőszak nehézségeinek leküzdésében is. Mivel a társadalmi probléma gyökerének tekintik a szegénységet és ahhoz vezető munkanélküliséget és képzetlenséget, legújabb projektként már felnőttképzéssel is foglalkoznak. A gyermekotthonokban közben sorra igyekeznek olyan bevételt jelentő projekteket elindítani, ami egyfelől az otthonok fenntartásához tudnak egy komoly lábat képezni, másfelől az otthonokban felnövekvő fiataloknak is munkahelyet teremthetnek.

Tavaly szeptember óta a nevelők magyarországi gyermekvédelmi szakemberek által onilne továbbképzésen is részt vesznek.

A Dévai Szent Ferenc Alapítványról forgatott riportfilmünknek jelenleg az utómunkálatain dolgozunk, azt hamarosan megtekinthetik itt a PestiSrácok.hu oldalán.

Csaba testvér egy gyermekek egy csoportja júliusban bűnbánati, engesztelő zarándoklatra indul Bércelről Szentkútra.

Sajnos elszaporodtak az ártatlan gyermekek ellen elkövetett bűnök! Nagyon sok gyerek az abortusznak, a pedofíliának, a nemtörődöm szülőknek, nevelőknek lesz az áldozata. A különféle szenvedélybetegségek is behálozták a kiskorúakat. A három napos zarándokút során, akárcsak a gyermeküket kereső Szűzanya és Szent József, mi is szeretnénk a ránk bízott kicsinyekért imádkozni. Amellett, hogy mi magunk is mindent megteszünk a gyermekeinkért, fontos, hogy kérjük Jézus segítségét ahhoz, hogy jó szülők, pedagógusok lehessünk, hogy megtaláljuk gyermekeinkkel azt a hangot, mellyel eredményesen megszólíthatjuk, nevezhetjük őket  -írta az erről szóló közleményben Böjte Csaba.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató