2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Megszólalt a korábbi francia miniszterelnök: "Legtöbbször az amerikaiak részéről jött külföldi beavatkozás!"

François Fillon a Nemzetgyűlésben tartott meghallgatásán beszélt erről.

François Fillon öt éven át volt Franciaország miniszterelnöke – írja a Mandiner. A korábbi vezető a Nemzetgyűlésben tartott meghallgatásán arról beszélt, hogy a nyugat-európai államban a külföldi beavatkozások nagy részéért az Egyesült Államok a felelős. 

"Találkoztam a politikai életem során, különösen mikor kormányon voltam, külföldi beavatkozással? Igen, találkoztam!” – szögezte le a volt francia kormányfő, majd hozzátette, a legtöbbször egy baráti, szövetséges országból, az Egyesült Államokból érkeztek ezek.

A volt miniszterelnököt egy külföldi beavatkozások kivizsgálására létrehozott bizottság előtt hallgatták meg, ahol François Fillon arról is beszélt, hogy őt és Nicolas Sarkozy köztársasági elnököt például az amerikai titkosszolgálat öt éven át hallgatta le.

"Erre akkor jöttünk rá, amikor az amerikai titkosszolgálatok dokumentumai kiszivárogtak” – jelezte a volt francia kormányfő, aki úgy folytatta, mindenki arra koncentrált, hogy az NSA lehallgatta Merkelt, miközben a francia kormány összes tagját és vélhetően más európai országok tagjait is lehallgatták. 

A meghallgatásról készült videót itt lehet megnézni:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató