2024. május 09. - Gergely
EUR : 389.63
USD : 362.62
Időjárás ikon21°13°

Makizaj: az Unió nem adhat olyan országnak pénzt, ahol korrupt, aberrált migránsbetelepítő bűnözők uralkodnak

Az általa vezetett mozgalom külföldön élő magyarok támogatását vette igénybe a működéséhez – ezt állította Márki-Zay Péter arra reagálva, hogy Lázár János szerint Hódmezővásárhely jelenlegi polgármestere azért kapott külföldi pénzt, hogy a magyar érdekek ellen dolgozzon. Márki-Zay Péter az ATV Híradójának reagált Lázár János szavaira.

Mint arról beszámoltunk, Lázár János egy, a közösségi oldalára feltöltött videóban arról beszél, hogy a Fidesznek azzal nincsen semmi problémája, ha ellenzéki polgármestert választ egy város, Márki-Zay Péterrel egészen más problémái vannak a kormánypártnak. 

Lázár János szerint a kormány ,,elég jól elvan attól", ha egy várost ellenzéki polgármester vezet, mint például Szegeden, de természetesen az sincs ellenére, ha kiváló kormánypárti polgármesterek vannak, mint Debrecenben vagy Székesfehérváron. Márki-Zay Péterrel egészen más szempontból van problémája a kormánypártnak. 

,,De ha egy olyan személyre bízza a város a város jövőjét, aki az adóforintokat úgy akarja felhasználni, hogy eközben idegen érdekeket szolgál, és ezért pénzt fogadott el személyesen" 

– utalt Lázár Márki-Zay-ra, majd majd még egyszer megismételte, miszerint Márki-Zay személyesen kapott pénzt azért, hogy idegen külső érdekeket szolgáljon. ,,Ilyen emberrel nem fogunk és nem tudunk együttműködni"  – szögezte le Lázár János.



Márki-Zay Péter szerint a Fidesz jelenlegi vezetői, így Orbán Viktor és Lázár János is „Soros-ügynökök”, mert „számolatlanul” kaptak szerinte Soros-pénzeket, ezen felül MZP szerint a Fidesz Azerbajdzsánból, Oroszországból, Kínából szerzi be a pénzeit. Erről Márki-Zay Péter az ATV Híradójának beszélt.

Márki-Zay Péter szerint az ellenzék tavaly a külföldi magyarok támogatásával ingyenessé akarta tenni a magánegészségügyet, és „a Fidesz által betelepített bűnöző migránsokat” akarta kitelepíteni az országból. Szerinte a Fidesz hazaáruló, amikor „kínai vasutat épít”, „kínai egyetemet támogat”, vagy éppen „pedofilokat és terroristákat hoz az országba”.

MZP szerint Lázár nyilatkozata bebizonyítja, hogy rajta múlt, hogy az elmúlt években Hódmezővásárhely nem kapott rezsitámogatást. Márki-Zay Péter szerint „ne csodálkozzanak a magyarok akkor, ha a teljes magyar nemzeti össztermék 10 százalékának megfelelő uniós pénzt tartanak vissza”. „Az Unió nem adhat olyan országnak pénzt, ahol korrupt, aberrált migránsbetelepítő bűnözők uralkodnak” – mondta Márki-Zay Péter. Szerinte a város így, hogy nem jutott kormányzati forrásokhoz, még mindig jobban járt, mint Lázár János időszakában, mert jobban gazdálkodnak. 

MZP úgy véli, Hódmezővásárhelyt azért bünteti a kormány, mert a polgármester (vagyis MZP) nem lop, és nem tűri a migránsbetelepítést és az „aberrált pedofilok szabadon bocsátását”. 

Az ATV Híradójának Márki-Zay Péter elmondta azt is, hogy a jelenlegi ellenzékben nagyon sok megvett, megzsarolt áruló van.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató