2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Az oroszok egész Ukrajnára kiterjedő éjszakai támadásokat indítottak

Drón és rakétatámadás érte Kijevet és Lvivet, miközben az orosz tüzérség Zaporizzsját lőtte.

Oroszország az éjszaka folyamán Ukrajna-szerte támadásokat indított, többek között a főváros, Kijev és a lengyel határhoz közeli Lemberg városa ellen is – írja a Guardian.

A kijevi katonai közigazgatás a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett bejegyzésében közölte, hogy Moszkva kedd hajnalban dróntámadást indított, és arra figyelmeztette a lakosokat, hogy keressenek menedéket. Áldozatokról egyelőre nem érkeztek hírek.

A közigazgatás később közölte, hogy a város légvédelme mintegy kéttucatnyi iráni gyártmányú Shahed drónt észlelt és semmisített meg a „masszív légitámadásban”. A hónap eleje óta ez volt a második dróntámadás a város ellen – közölték.

Lembergben a „kritikus infrastruktúra” egy elemét találtak el és gyújtottak fel – közölte a város katonai adminisztrációja, majd hozzátették, hogy a támadásnak nem voltak sérültjei. Korábban a lembergi polgármester, Andrij Szadovij robbanásokról számolt be a városból és annak környékéről. Nem volt világos, hogy a robbanások a légvédelemtől vagy rakétacsapásoktól származnak-e.

Zaporizzsjában is megszólalt a légiriadó – tájékoztatott a Kyiv Independent, megjegyezve, hogy a déli várost az elmúlt napokban gyakran vette célba az orosz tüzérség.

A városban a „nyugtalan és zajos éjszaka” ellenére „stabil” volt a helyzet – közölte később a városi tanács vezetője, Anatolij Kurtyev a Telegramban. Sérültekről nem érkezett jelentés, és a lakóépületekben sem keletkezett kár, miközben a közművek zavartalanul működtek – mondta.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató