2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Greta megjósolta 5 éve, hogy ki fog pusztulni az emberiség – nem jött be

"Hogy merészeled!" - Ma öt éve, hogy a klímarettegő, beteg kislány, Greta Thunberg azt mondta, hogy a világnak vége lesz.

Ma van az évfordulója annak a világvége-jóslatnak, amelyet az akkor 15 éves Greta Thunberg, az éghajlatváltozással kapcsolatos csaló tett.

2018. június 21-én merész állítást tett a Twitteren, azt állítva, hogy az emberiségnek szűk ötéves időablak áll rendelkezésére, hogy leállítsa a fosszilis tüzelőanyagok használatát, különben elkerülhetetlenül a kihalással kell szembenéznie.

"Egy vezető klímatudós arra figyelmeztet, hogy az éghajlatváltozás az egész emberiséget ki fogja irtani, hacsak nem hagyjuk abba a fosszilis tüzelőanyagok használatát a következő öt évben."

- írta a kicsi Greta.

Thunberg megosztott egy mostanra törölt Grit Post cikket Scott Alden tollából, amely James Anderson, a Harvard Egyetem légköri kémia professzorának előrejelzését idézi, melynek címe: "Top Climate Scientist: Ha 2023-ig nem oldjuk meg a klímaváltozást, kihal az emberiség".

A cikket 12,5 ezren osztották meg, mielőtt törölték.

A törölt cikkből:

James Anderson - a Harvard Egyetem légköri kémiaprofesszora - a Chicagói Egyetemen nemrég tartott előadásában arra figyelmeztetett, hogy az éghajlatváltozás drasztikusan visszaveti a Földet az i.e. 33 millió évvel ezelőtti eocén korszakba, amikor még nem volt jég egyik póluson sem. Anderson szerint a jelenlegi szennyezési szintek máris katasztrofálisan lecsökkentették a légkör ózonszintjét, amely az ultraibolya sugárzás 98 százalékát elnyeli, olyan szintre, amilyenre 12 millió éve nem volt példa.

Greta Thunberg azóta mozgalmat rittyentett össze, a világ számos pontjain vergődtek a fiatalok, csatlakoztak Thunberg flashmobjához, a Fridays for future-hoz, amit még Budapesten is megtartottak néhány alkalommal.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató