2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Idén is lesz pride felvonulás Pécsett

Harmadik alkalommal rendezik meg a pécsi pride felvonulást szeptember 23-án, amely a fővároson kívül az ország egyetlen ilyen eseménye. A felvonulás a csaknem két héten át, szeptember 10–23. között zajló Freedom of My Identity Emberi Jogi Fesztivál része.



„A legjobb dolog a héten” – így szól a felvonulás szlogenje -, „Na meg a szombat délután!” A Pa-Dö-Dö számából vett sorokkal az idén elhunyt Lang Györgyire emlékeznek.

A szeptember 23-i felvonulás a Kossuth térről indul 14 órakor és a tervek szerint 16 órakor ér majd a Szent István térre. 

2021-ben Pécs volt az első vidéki város, amely pride felvonulásnak adott otthont, a tavalyi rendezvényen pedig több nagykövet és diplomata is részt vett.

“Pécs városa számtalanszor elköteleződött már a sokszínűség mellett. Meghatódva fogadtuk, hogy 2021-ben a pécsi emberek a felvonulást tüntették ki a Made in Pécs-díj közönségdíjasaként. Úgy érezzük, ennél szebbet és jobbat nem adhattunk és nem is kaphattunk volna. Ez mindannyiunknak, mindannyiunkról szól!” – írták a tavalyi felvonulás kapcsán a szervezők.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató