2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Katasztrófával végződött a fürdőzés a Tiszában, két kislányt elsodort a víz Benknél

A kisebbik gyermeket megtalálták, nővérét azonban még mindig nagy erőkkel keresik a hatóságok. 

Egy testvérpárt sodort el a Tisza Benknél. A 9 és 12 éves eperjeskei lányokat a rokonuk vitte strandolni, amikor az erős sodrás a gyermekeket elragadta. A szemtanúk szerint először csak bokáig mentek a vízbe, percekkel később már elragadta őket a folyam. Nagybátyjuk azonnal a gyerekek után nyúlt, de nem tudta őket elkapni.

A kisebbik kislányt több mint egy kilométerrel arrébb egy férfinak sikerült kimentenie, őt mentőhelikopterrel azonnal kórházba szállították, állapota stabil. Nővérét azonban azóta sem találják - írja a Tények tudósítása nyomán az Index. A férfi a történtek után úgy fogalmazott, hogy ha pár perccel előbb ér a vízhez, a másik gyereken is segíteni tudott volna. Mint mondta: csoda, hogy eddig a vízfelszínen tudtak maradni, ugyanis egyik sem tudott úszni.

A Tisza ezen szakaszán tilos fürdeni, mivel rendkívül veszélyes itt a víz. A partszakaszon hirtelen mélyül a víz, ahol az erős sodrás és az örvények miatt sem biztonságos a fürdőzés, a kánikula miatt mégis sok helyi hűsölt a Tiszánál. A helyiek arról számoltak be, hogy rendkívül kiszámíthatatlanul mélyül az adott szakasz, ami helyenként 25 méter mély is lehet. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató