2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Jakab szerint ha már nem lesz rá a népnek igénye, visszamegy tanítani

"Ha a nép úgy dönt, hogy nincs szüksége rám, visszamegyek tanítani. Ott sem fogom feladni”” – nyilatkozta Jakab Péter

A Jobbik egykori elnöke, Jakab Péter interjút adott az rtl.hu-nak, amit a Mandiner szemlézett. Az időközben a Nép Pártján Mozgalom vezetőjévé vált politikus többek között beszélt a 2024-es önkormányzati választásokról, és a 2026-os országgyűlési voksolást is érintette. 

Úgy fogalmazott, „nem ugrok el semmilyen feladat elől, amivel a választók megtalálnak és megbíznak. De nekem meg kell dolgoznom a választók bizalmáért – válaszolta a 2026-os választással kapcsolatban”.

Majd a 2024-es és a 2026-os választások kapcsán a következő kijelentést tette: „tekintettel arra, hogy a Nép Pártján mozgalom még nem indult el választáson, szinte mindennel elégedettek tudunk lenni, ami előremutató. Pénz nélkül, nagyon sok aktivistával nem rajtunk fog múlni, hogy megdolgozunk-e a választók bizalmáért. Aztán a nép eldönti majd, hogy szükség van-e ránk, vagy maradjanak-e a régiek”.



Ezután azzal folytatta, hogy „javarészt új emberekkel építjük a mozgalmat, mert azt látjuk, hogy a régi ellenzék mintha elaludt volna. (...) Finoman szólva is elfáradtak és elfásultak a 13 évnyi küzdelemben az Orbán-rendszer ellen. Úgy látom, hogy a jelenlegi ellenzék tagjai sokkal inkább egymással küzdenek. A választási vereség óta azon megy a vita, hogy ki az igazi jobboldali, ki az igazi baloldali, ki az igazi zöld” – hívta fel a figyelmet.

Végül arra is kitért, „ha a nép úgy dönt, hogy nincs szüksége rám, akkor visszamegyek tanítani. Mostanában úgy hallom, hogy elég kevés tanár van. Én ott sem fogom feladni” – hangoztatta Jakab Péter.
 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató