2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Már nem is titkolják: Gyurcsányék évi hetvenezer migránst telepítenének le

Magyarországnak szüksége van a bevándorlásra és a bevándorlókra, hasonlóan a németek és más nyugat-európai ország példájához - mondta Bauer Tamás, a DK alapítója.

Bauer Tamás, Gyurcsány-párt alapítója, volt alelnöke, egykori vezető SZDSZ-es politikus nemrég a Klubrádiónak nyilatkozva elmondta, hogy szerinte Magyarországnak szüksége van a bevándorlásra és a bevándorlókra, hasonlóan a németek és más nyugat-európai ország példájához – szemlézte a Magyar Nemzet.

„Ha az ellenzéki pártok tisztességesen akarnak viselkedni, akkor nem tehetnek mást minthogy helyeslik (az Európai Bizottság migrációs csomagját – szerk.) ... a társadalom elöregszik és mind a munkaerőben mind pedig a társadalombiztosítási rendszer finanszírozáshatóságában szüksége van a bevándorlásra. Igaz ez? Igaz! És mi a helyzet Magyarországgal? Magyarországnak is szüksége lenne bevándorlásra! Németországban azt mondják a kormánypártok, hogy évi 400 ezer bevándorlóra van szükség” – fogalmazott a Demokratikus Koalíció  politikusa, üzenve az ellenzék pártjainak is.

Bauer Tamás azt is kiszámolta, hogy Magyarországon ez évi 50-60-70 ezer bevándorlót jelentene. Ezután a magyar kormányt támadva hozzátette: „nem lesz Magyarországon addig működőképes egészségügy, amíg nem engedik a bevándorlást hivatalosan, legálisan. Na már most ezt a magyar kormány ezt már nem tudja”.

Végül a DK alapítója figyelmeztetett, hogy a baloldalnak egyértelműen támogatnia kell a brüsszeli migrációs javaslatokat.

 Az ellenzéki pártok félnek, gyávák erről beszélni, azért hallgatnak ebben az ügyben, merő gyáváságból.....én emlékszem arra 2015-ben az első reakció, legalábbis a DK-nak nagyon tisztességesek voltak, azt mondta még Gyurcsány személy szerint, hogy azt az 1500 menekültet minden további nélkül be tudja fogadni

– hangoztatta Bauer Tamás.

Az unió javaslata szerint Magyarországnak a határon kellene ellátnia a migránsokat, amíg a menedékkérelmüket elbírálják. Elképzeléseik szerint csaknem tízezer bevándorlót kellene egyidejűleg ellátnunk. Brüsszel emellett a már korábban betelepülteket is újraosztaná. Megjegyzendő, hogy az Európai Parlamentben a migránsok kötelező szétosztásáról szóló javaslatot a magyar baloldali képviselők – Ara-Kovács Attila, Cseh Katalin, Dobrev Klára, Donáth Anna, Gyöngyösi Márton, Molnár Csaba, Rónai Sándor és Ujhelyi István – is támogatták. 

– Brüsszel tízezres migránsgettókat építene Magyarországon. Nem hagyjuk! – szögezte le Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteken, a Kossuth rádiónak adott interjúban. A kormányfő szerint a megoldás pofonegyszerű: Európán kívül kell tartani a migránsokat, el kell bírálni a kérelmüket. Csak akarat kell hozzá.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató