2024. május 09. - Gergely
EUR : 389.63
USD : 362.62
Időjárás ikon21°13°

A bukott Jobbik is felsorakozott Magyar Péter mögött

Talán nem volt véletlen az a vacsora az amerikai nagykövetnél. Azt ugyan nem tudhatjuk, hogy miről beszélgetett Gyöngyösi Márton és David Pressmann, de az tény, hogy a balra tolódott Jobbik most ugyanúgy beállt a legújabb ellenzéki messiás mögé, mint az amerikai nagykövet többi vendége. Úgy tűnik, hogy a párt egy árban van egy átlagos influenszerrel…

A Mandiner úgy értesült, hogy többjobbikos múltú szereplők is felbukkantak Magyar mögött. Egyikük Illyés Zoltán, aki több alkalommal is jobbikosként indult Újpesten a választásokon, mindannyiszor sikertelenül. A helyi sajtó szerint Illyés még 2024 februárjában is a Jobbik–Konzervatívokat képviselte egy rendezvényen.

Külön érdekesség, hogy 2012-ben Illyés a budapesti Jobbik IT szervezőjeként kritikusan írt arról, hogy „a fiatalok tömegeit kényszerítik már életük hajnalán eladósodásra a Diákhitel útján”, miközben néhány évvel később Magyar Péter éppen a Diákhitel Központot vezette. A lap forrásai szerint szintén Magyar környezetében működött az elmúlt hetekben az óbudai Lados János is.

Lados a 2010-es önkormányzati választásokon a Jobbik színeiben indult a XI. kerületben képviselőként, de nem szerzett mandátumot. 2020 óta felügyelőbizottsági tag a Zsombolyai Kft. nevű újbudai önkormányzati cégben. Márciusban pedig Z. Kárpát Dániel jobbikos országgyűlési képviselő társaságában bukkant fel a totális érdektelenségbe fulladt fővárosi traktorostüntetésen. Érdekesség, hogy egy ilyen nevű ember teljesítette 2022-ben a fővárosi Kitörés 25 túrát, ahol egyébként pár éve még maga Z. Kárpát Dániel is szónokolt.

Szintén Magyar Péter szervezkedését segíti Kiss Zoltán Imre, aki korábban a Jobbik Ifjúsági Tagozatának tagjaként szerepelt. Kiss emellett 2019-ben Soroksár 3. egyéni választókerületében indult az önkormányzati választáson, de kikapott fideszes kihívójától. Ő szintén felbukkant nemrég a kudarcba fulladt népligeti traktoros tüntetésen, ahogy ez a Vadhajtások felvételén is látható volt.

A már 2022-ben is dollárokkal toldott, hajtott Márki-Zay Péter kampányában közreműködő Iránytű Intézet mellett tehát egy sor további, jobbikos múltú háttérember segíti Magyar Pétert az építkezésben. Ez azonban még nem minden, ugyanis más, ismertebb jobbikosok is rácsatlakoztak Magyarra az elmúlt hetekben.

(Pestisrácok)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató