2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Több drónt is lelőttek Moszkva közelében, az orosz külügyminiszter terrortámadásról beszél

Az orosz külügyminisztérium szerint Ukrajna terrorista támadást kísérelt meg a vnukovói repülőtér ellen.

Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő kedd reggel a Telegram csatornáján azt írta: „A kijevi rezsim kísérlete egy olyan terület megtámadására, ahol polgári infrastruktúra található, beleértve egy repülőteret, amely külföldi járatokat is fogad, egy újabb terrorcselekmény.”

„A világközösségnek be kell látnia, hogy az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország – az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjai – finanszírozzák a terrorrezsimet” – tette hozzá Zaharova. Ukrajna még nem erősítette meg, hogy köze lenne a támadáshoz.

A TASZSZ az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva kedd reggel már azt írta, öt drónt semmisítettek Moszkva régióban.

„Ma reggel meghiúsították a kijevi rezsim azon kísérletét, hogy öt pilóta nélküli légi járművel (UAV) terrortámadást hajtsanak végre a moszkvai régióban és Új-Moszkvában található objektumok ellen.”

Négyet Új-Moszkva területén semmisítettek meg, egyet pedig a moszkvai régió Odincovói kerületében. Két drónt lőttek le Új-Moszkvában (az orosz fővároshoz csatolt külterület), egyet pedig a Moszkvával határos Kaluga régióban – közölte kedd hajnalban az orosz állami hírügynökség, a TASZSZ.

„Előzetes információk szerint három drón tartott Moszkva felé különböző időpontokban. A légvédelem ezek közül kettőt Új-Moszkva térségében, egyet pedig a moszkvai régiótól délnyugatra fekvő Kaluga régióban lőtt le” – közölte a TASZSZ a katasztrófaelhárításra hivatkozva. Két drónt a Moszkva közeli Valujevo falu közelében lőtték le. A törmelékek a falura zuhantak, de sérültekről és károkról nem érkeztek jelentések. Valujevo a Kremltől közel 30 kilométerre délnyugatra található.

Kedd reggel Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester is megerősítette, hogy drónokat semmisítettek meg a főváros közelében. Szobjanyin a Telegramon azt írta, minden drónt lelőttek, de „az ukrán dróntámadás átmenetileg megzavarva a repülési műveleteket a vnukovói repülőtéren”.

(TASZSZ, Guardian)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató