2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Libsi, antifa fészkekben járt ismét a Betyársereg

A februári események óta az Antifa megkapja azt a figyelmet, amit tulajdonképpen kikövetelt magának.

Eddig megszokták, hogy háborítatlanul jöhetnek össze valamelyik törzshelyükön és szövegelhetnek az ostoba, anarchista eszméikről, üzengethetnek a hazafiaknak valamelyik – soha le nem tiltott – közösségi oldalukon, valamint retteghetnek a „náciveszélytől”. Február óta azoban a hazai jobboldal odafigyel rájuk, aminek ők nem annyira örülnek.

A Betyársereg Soproni Klánja nemrég Győrben járt, mely látogatás után be is zárt a híres-hírhedt Beton. Most újabb látogatást tettek a Seregtagok, ezúttal Pécsett. A helyi antifa mozgalom szánalmas ugyan, de jelen vannak. A Pécsi Klán néhány tagja megunta, hogy – idézve őket- „anarchista hülyegyerekek bömböltetik a Dóm téren a Fel vörösök, proletárokat”.

Ellátogattak hát nemrég két közismert pécsi helyre.

A Sárkánybarlang alapvetően egy rock kocsma, ám punkok és anarchista elemek is gyakran járnak oda. A Szabad Kikötő a másik véglet, itt a meleg és/vagy liberális széplelkek szoktak összegyűlni. Mindkét helyre beültek hosszabb időre a helyi Klán tagjai, egy kicsit pihenni és körülnézni. A sok bátor, öntudatos antifasiszta forradalmár közül egyik sem mert rájuk sem nézni, nemhogy odamenni hozzájuk. Természetesen a Pécsi Klán tagjainak nem a balhé volt a célja, hanem a jelenlét – ami sokkal ijesztőbb a tornából felmenett antifa hősök számára, mint egy pofon.

Már számukra is egyértelmű ugyanis, hogy szemmel tartjuk őket. Egyre inkább.

(Betyarsereg.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató