2024. május 19. - Ivó, Milán
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon24°13°

Iványi Gábor: Egyre erősebben szorongatnak bennünket

Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke azt mondta, hogy sok munkatársuk alig él jobb körülmények között, mint a közösség legszegényebb ellátottjai.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség megismételt mentességi kérelmét is elutasítva, a Belügyminisztérium júliusban is levonta a köztartozásokat a metodista hitvallású közösség oktatási és szociális intézményeit megillető normatívákból. Több mint 125 millió forintot tartott vissza – írta közleményében Iványi Gábor, elnök.

A NAV-nál ugyan sikerült elérni, hogy felfüggesszék a végrehajtási eljárást, de továbbra sem utalják vissza az ennek ellenére levont 23 millió forintot. „Egyre erősebben szorongatnak bennünket az állami tulajdonú közműszolgáltatók is: a szolgáltatás kikapcsolásával, kötbérrel és egyéb szankciókkal fenyegetnek” – írta Iványi.

Hozzátette, sok munkatársuk alig él jobb körülmények között, mint a közösség legszegényebb ellátottjai. A fizetések csúszása gyakran megborítja a családi költségvetést, lakbérelmaradást, kilakoltatási veszélyt okoz. Ilyen körülmények között kell nap mint nap helytállniuk.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató