2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Joe Biden elnöksége inkább hasonlít nyaralásra, mint munkára

Joe Biden amerikai elnök hivatali mandátuma alatt csaknem egy évet „nyaralt” − derült ki egy friss kutatásból. Az RNC Research által összeállított statisztikák szerint az elnök 353 napot, az elnöksége közel negyven százalékát (39,2) töltötte szabadságon.

Kedvenc pihenőhelye a Delaware állambeli Rehoboth Beach-i nyaralója közelében lévő tengerpart. 2022 augusztusi adatokból kiderül, hogy elnökké választása óta eltelt 18 hónapban rekordszámú, 150 napot töltött otthon, Delaware-ben.

Az amerikai csapatok káoszba torkollott afganisztáni kivonulásakor például Camp Davidben töltötte „szabadidejét” Biden.

Andrew Bates, a Fehér Ház szóvivője visszavágott a Biden utazásait ért kritikáknak, mondván: Az elnökség nonstop munka, amelyet a világ bármely pontjáról végezhetnek. A Fehér Házon kívül máshol tartózkodni nem ugyanaz, mint szabadságon lenni. Biden elnök pedig folyamatosan azokra a problémákra összpontosít, amelyek a legfontosabbak az amerikai emberek számára.

Bár Biden stábja vitatja azt a jellemzést, miszerint az utazások alatt nem dolgozik, általában a Washingtontól távol töltött napjai nagy részében nem kerül a nyilvánosság elé, miközben családtagjaival és barátaival pihen – írja a Magyar Nemzet.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató