2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Kamu mentősöket fogtak el a rendőrök

Magán mentőszolgálat használta azt az ESET 4 feliratú esetkocsit, ami laikus szemeknek úgy tűnhetett, hogy az Országos Mentőszolgálat kötelékébe tartozik – írja a Facebook-oldalán az OMSZ.

A mentőautót a mentőszolgálat jelzése alapján szerdán a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Népegészségügyi Központ, a Fővárosi Közlekedésfelügyeleti Főosztály és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai ellenőrizték.

A mentőszolgálat posztja szerint már a helyszínen kiderült, hogy az autó forgalomban sem lehetett volna, illetve a magukat mentősöknek kiadó utasoknak nem volt meg a szükséges képesítésük arra, hogy ilyen munkát végezzenek. A mentőszolgálat szerint korábban mentősöktől és betegektől is több panasz érkezett korábban a mentőszolgálatra, amelynek dolgozói megtévesztő módon az OMSZ védjegyoltalom alatt álló emblémáját ruhájukon viselve, pénzért szállítanak betegeket, és rendszeresen visszaéltek a megkülönböztető jelzés használatával.

Az OMSZ főigazgatója akkor felmondta a megállapodást a betegszállító céggel, és megvonta a vállalkozástól a rendezvénybiztosítás lehetőségét is, valamint felszólította a szervezet vezetőjét a jogszabályok betartására. Ennek ellenére az autót többször is lehetett látni Budapesten.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató