2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Szemtelennek, arcátlannak nevezte Zelenzkijt egy amerikai szenátor

Rand Paul republikánus szenátor felszólalt Volodmir Zelenszkij merész szónoklata miatt, amely szerint a NATO vonakodik garantálni Kijev csatlakozását.

“Van egy régi angol mondás, amit talán tudatosítania kellene: Soha ne nézz az ajándék ló szájába” – mondta Paul, a Kentucky állambeli republikánus képviselő kedden a Fox Newsnak adott interjújában.


 
“ADTUNK NEKIK 100 MILLIÁRD DOLLÁRT, ÉS VAN MERSZE OLYAN SZEMTELEN LENNI, HOGY AZT MONDJA NEKÜNK, JOBB LENNE, HA FELGYORSÍTANÁNK? ÉN AZT MONDANÁM, HOGY EZ MERÉSZSÉG. AZT MONDANÁM, HOGY EZ ARCÁTLANSÁG, ÉS EZ NEM TÚL HÁLÁS AZÉRT A 100 MILLIÁRD DOLLÁRÉRT, AMIT EDDIG ADTUNK NEKI”.
 
Paul azt követően tette megjegyzéseit, hogy Zelenszkij a NATO-t bírálta, amiért nem hajlandó ütemtervet adni a tagsághoz vezető útról. Joe Biden amerikai elnök és más NATO-vezetők Ukrajna csatlakozásának késleltetésével igyekeztek elkerülni a közvetlen háborút Oroszországgal.
 
A szövetség kedden azzal kezdte kétnapos vilniusi csúcstalálkozóját, hogy nyilatkozatot adott ki, amely szerint Kijevet csak akkor hívják meg a csatlakozásra, “ha a szövetségesek egyetértenek és a feltételek teljesülnek”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató