2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Visításka: túlterheléses támadástól tartanak a pride-osok

A szervezők azt kérik, mindenki ossza meg a legfontosabb információkat tartalmazó bejegyzésüket, illetve kövessék Facebook- és Instagram-csatornáikat is.

„Terheléses (DDOS) támadás érte a honlapunkat, jelenleg is dolgozunk a probléma elhárításán. Addig is minden felvonulással kapcsolatos fontos infót megtaláltok a Facebook és az Instagram oldalunkon” – írják a szervezők a Budapest Pride Facebook-oldalán.

Július 15-én, szombat délután tartják a Budapest Pride-ot: a felvonulás a Városligeti Vajdahunyad várától indul várhatóan 15 órától a Hősök tere–Andrássy út–Oktogon–Teréz körút–Király utca–Lövölde tér–Felsőerdősor utca–Kodály körönd–Andrássy út–Hősök tere útvonalon, majd 17 óra körül eléri a Városligetet. A rendezvény útvonalát lezárják a közúti forgalom elől, a közösségi közlekedési járatok módosítva közlekednek. A közlekedést érintő változásokról itt írtunk.

Néhány napja az NMHH Médiatanácsa úgy döntött: Nem minősül társadalmi célú reklámnak, és a gyermekvédelminek nevezett homofóbtörvény értelmében veszélyes a kiskorúakra az idei Pride-hónap kampányfilmje a Médiahatóság szerint. A reklámfilm emiatt csak este 10 és hajnal 5 között vetíthető.

A tanács előzetes véleményét az RTL kérte ki, a verdikt láttán pedig azonnal visszakozott: a csatorna egyáltalán nem fogja sugározni a Pride hivatalos reklámfilmjét – írja a HVG.

Akinek kedve van, itt nézegetheti a pride-ra szóló hívogató videót:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató