2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

OMSZ: Többen elmarasztalást kaptak a Gálvölgyi János rosszulléte miatt indított vizsgálat után

Május 12-én zárult le az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) vizsgálata, amely megállapította: a mentésirányító hibásan mérlegelt Gálvölgyi János rosszullétekor. Az OMSZ most a Naphire.hu kérdésére azt válaszolta, a vizsgálatnak következményei is lettek, többen elmarasztalást kaptak, és továbbképzést is tartanak a mentésirányítóknak.

A Blikk úgy értesült, hogy véget ért az Országos Mentőszolgálat vizsgálata Gálvölgyi János ügyében: az információk szerint a hibázó mentős diszpécsert elmarasztalták.

Ahogy arról portálunk is beszámolt a színészt légzési nehézségekkel, súlyos állapotban szállították kórházba május 10-én, Gálvölgyi Jánost lányai vitték végül be. A színészt intenzív osztályra helyezték, lélegeztetőgépre is került, hogy bakteriális szív- és tüdőelégtelensége volt. Gálvölgyi János azóta már jobban van, színpadra is visszatért.

A Fővárosi Főügyészség július 11-én azt nyilatkozta, hogy a Budapest V. és XIII. Kerületi Ügyészség – törvényességi felügyeleti jogkörében eljárva – hivatalból felülvizsgálta a korábbi megszüntető határozatot. Ennek eredményeként megállapította, hogy az ügyben további nyomozási cselekmény elvégzése indokolt. 

A Blikk idézte a Naphíre.hu-t is, melynek megkeresésére az OMSZ levélben adott választ rá, hogy milyen eredménnyel zárult a belső vizsgálat.  Kiderült, hogy a hasonló esetek elkerülése érdekében a mentésirányító csoport dolgozói számára kétnapos, intenzív továbbképzést tartanak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató