2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Bild – Félmillió eurót költöttek a német miniszterek fodrászokra, sminkesekre és kozmetikusokra hat hónap alatt

A német kormány megjelenése hatalmas összegekbe kerül az adófizetőknek. A szövetségi minisztériumokban a fodrászokra, sminkesekre, kozmetikusokra és fotósokra fordított összes kiadás az idei év első felében csaknem félmillió eurót tett ki.

A német külügyminisztérium vezetője, Annalena Baerbock tüntette ki magát a legjobban:

az év során több mint 135 ezer eurót költött.

Erről a Bild számolt be. 

Az újság megjegyzi, hogy a megadott félmillió eurós összeg nem tartalmazza az ilyen szolgáltatásokat nyújtó "teljes munkaidős alkalmazottak" szépség- és ápolási bérét.

A számokat a lap az Alternatíva Németországért (AfD) párt "megkereséséből" vette át, amelyre a kancellár szóvivője, Olaf Scholz a minap válaszolt. 

A válaszában szereplő adatok szerint január 1. és június 20. között "a szövetségi minisztériumokban 452.354, 30 eurót halmoztak fel és fizettek ki ilyen szabadúszó szolgáltatásokért". Ez az összeg többek között tartalmazza "az alkalmazottak további utazási és a felhasznált anyagok költségeit". Az ilyen alkalmazottaknak a küldöttségi utazások során felmerülő további utazási költségei nem szerepelnek ebben az összegben.

2022-ben a külügyminiszter többet költött a megjelenésére, mint bármely más miniszter a kabinetből. Az ő kiadásai 136 552,50 eurójába kerültek a költségvetésnek. A "feminista külpolitika" lelkes támogatójának sminkesének havi 8 925 eurót fizettek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató