2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Semjén Zsolt szerint ha két férfi házasodhat, utána három is akar

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest kérdezte a hungarofób Telex olyan témákról Tusványoson, mint Szájer József lehetséges visszatérése, a homoszexualitás, az azonos nemű párok házassága, vagy épp az LMBTQ témákat is érintő könyvek fóliázása.

Semjén Zsolt szerint Szájer József megkerülhetetlen tekintély volt Brüsszelben, ezért nemcsak a Fidesz, de Magyarország számára is veszteség, hogy a politikus nincs ott. A magánéleti tragédiája egy olyan tehertétel, hogy neki magának kell eldöntenie, így vállal-e közéleti szerepet. A miniszterelnök-helyettes személy szerint úgy gondolja, mindenki követhet el hibát vagy bűnt, a kereszténység lényege a bűnbocsánat. “Hülyeség ez a kérdés” – feleli arra, hogy ezek szerint a Fidesz-KDNP színeiben politizálhat-e olyan, aki nem heteroszexuális életmódot folytat. Senkinél nem kérdeznek rá a szexuális orientációra, ahogy Szájer esetében sem ez volt a gond, hanem probléma “azzal a valóban védhetetlen szituációval volt, amelybe keveredett.”

Semjén Zsoltnak állítása szerint vannak meleg barátai, és nekik is elmondja, hogy

a megvalósult homoszexualitás bűn.

A politikus arról is beszél, hogy nem a homoszexuális hajlam a bűn, hanem a cselekedet. “De megjegyzem, sok olyan ismerősöm is van, aki házasságtörést is elkövet. Az is bűn.” Semjén szerint ugyanakkor “a bűnös emberben meg kell különböztetni az embert, akit szeretünk, és a bűnt, amit elítélünk.” Azt viszont a vallásszabadság korlátozásának tartja, ha a liberális média szerint a katolikus vagy a református egyház nem mondhatja a bűnre azt, hogy bűn. Márpedig a megvalósult homoszexualitás bűn, és nincs az a hatalom, ami megtilthatja a keresztényeknek, hogy a bűnt bűnnek nevezzék. 

Az Ipsos "felmérése" szerint tíz év alatt 15 százalékkal nőtt azon magyaroknak száma, akik az azonos nemű párok házasságát elfogadhatónak tartják. Semjén Zsolt szerint ez egy szabad ország, mindenki azt csinál, amit akar a magánéletében, de két dologhoz ragaszkodnak. Az egyik, hogy az azonos nemű párok kapcsolatát ne hívják házasságnak, mert az egy megszentelt fogalom, egy férfi és egy nő kötelékére vonatkozik.

Semjén felveti, ha megengednék, hogy két férfi házasodjon, mi alapján mondhatnának később nemet arra, ha három férfi akarna összeházasodni, vagy miért nem ismerik el a többnejűséget. A másik, amihez ragaszkodnak, hogy

ne fogadjanak örökbe gyereket, mert a gyerek egészséges fejlődéséhez való joga erősebb jog, mint mondjuk az egynemű pároknak a gyerekre való igénye.

“Egyébként minden felnőtt a magánéletében azt csinál, amit akar.

A gyerekeket pedig békén kell hagyni, és semmilyen szexuális propaganda nem kell a gyerekeknek.”

“A törvényeket mindenkinek be kell tartani” – mondja Semjén akkor, amikor a könyvesbolti fóliázásokról kérdezik. A politikus szerint nem arról van szó, hogy úgy általában könyveket fóliáznak, hanem “ilyen típusú gyerekkönyv nem kell, hogy botrányt okozzon”. Ezt pedig helyesnek is tartja, mert az ilyen könyveket ugyanúgy a szexuális propaganda részének tekinti, mint ahogy szerinte propaganda a 18 évek aluliak felvilágosítása.

“A gyerekem szexuális nevelése rám, mint szülőre tartozik. Először, másodszor és harmadszor. Nem tartozik lobbiszervezetekre, nem tartozik politikai pártokra, senkire nem tartozik. Az én gyerekem nevelése énrám tartozik. És a csúsztatás ott van, hogy ez nem pusztán a homoszexuális tartalmakra vonatkozik. Én azt gondolom, hogy az iskolába prostituáltak se menjenek be magyarázni a prostitúció szépségeiről. Akár heteroszexuális, akár homoszexuális, és akármilyen irányultságú. A gyerekeket hagyják békén! Senki ne magyarázzon senkiről semmit! Majd a szülő felvilágosítja.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató