2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Napszemüveget lopott a norvég baloldali politikus, lemondott

Bjørnar Moxnes magának sem tudta megmagyarázni tettét - írja a Mandiner.

Bjørnar Moxnes norvég baloldali pártelnök hétfőn lemondott, miután ellopott egy luxus napszemüveget az oslói repülőtérről – értesült a Politico.

Moxnest – aki a norvég Vörös Pártot vezeti, amely nyolc mandátummal rendelkezik a norvég parlamentben – június 16-án kapták lencsevégre, amint egy Hugo Boss napszemüveget lopott el egy vámmentes üzletben. Miután a lopásról készült biztonsági felvételek elterjedtek, Moxnes július elején beteget jelentett – idézte fel a lap.

Hétfőn – egy nappal a betegszabadságról való tervezett visszatérése előtt – Moxnes beismerte a lopást, és lemondott tisztségéről. „Sokan kérdezték tőlem, hogy tehettem ilyen hülyeséget. 

Ezt én is sokszor megkérdeztem magamtól az elmúlt hetekben. Nincs megfelelő magyarázatom 

– írta a Facebookon.

Már meg is van Moxnes utódja

A Politico hozzátette, egy nappal korábban a Vörös Párt országos végrehajtó bizottsága úgy döntött, Marie Sneve Martinussen váltja Moxnes pártelnököt, aki az elmúlt 11 évben töltötte be ezt a tisztséget.

Martinussen hétfőn elítélte mind a lopást, mind azt, ahogyan Moxnes kezelte a botrányt, mert nem adott „korrekt tájékoztatást” az ügyről a kezdetektől fogva. „Dühös és csalódott vagyok emiatt, és ezt nagyon egyenesen meg is mondtam Bjørnarnak” – mondta sajtótájékoztatóján.

Tekintettel azonban arra, hogy Moxnes bocsánatot kért és lemondott, az ügy Martinussen számára lezárult – jelentette a helyi média. Martinussen 2024-ig tölti be a pártelnöki tisztséget – ismertette a lap.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató