2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Pedofília vádjával vizsgálná a lengyel gyerekjogi ombudsman az "LMBTQ-barát" iskolákat

Az "LMBTQ-barát" iskolák a lengyel kormány következő célpontja.

A Growspace lengyel szervezet 2018 óta évről-évre összeállítja azon középfokú oktatási intézmények rangsorát, amelyek az LMBTQ-diákokkal és általában a queer emberekkel érzékenyítenek. A kutatásban minden évben több mint 15 ezer középiskolás vesz részt, és több mint kétezer iskolát rangsorolnak.

A lengyel kormány 2018 óta idén először reagált a rangsorra. A lengyel gyermekjogi ombudsman, Mikołaj Pawlak az “Europa Christi” mozgalom által a wigryi kolostorban szervezett “Egyház-oktatás-nevelés” konferencián jelentette be az ellenőrzéseket.

“Biztosíthatom a miniszter urat és a hölgyeket és urakat, hogy a rangsor első 10-20 helyezettjével kezdem az ellenőrzést”

– jelentette ki a konferencia résztvevőihez és a teremben jelenlévő Przemysław Czarnek oktatási miniszterhez fordulva.

A Gazeta Polska konzervatív napilapnak adott interjújában az ombudsman azt mondta: “Sajnos sok esetben kiderül, hogy az igazgatók vagy más intézmények nem ellenőrzik alkalmazottaikat a pedofilok nyilvántartásában.

Meg kell védenünk a gyerekeket a bűnözőktől, és az ilyen ellenőrzés az egyik fontos eszköz, amelyet használni kell“.

“Az is érdekes, hogy gyakran éppen ezekben az alapítványokban, a magukat szabadelvűnek és a legtoleránsabbnak tartó intézményekben fordulnak elő szabálytalanságok” – tette hozzá. Ezzel együtt azt állítja, hogy nem

bizonyított kapcsolat van az LMBTQ-közösséggel szemben toleráns iskolák és a pedofília között.


2020-ban a TVN24-nek adott interjújában Pawlak azt mondta, hogy a szexuális oktatást végzők ellen harcol, akik “megragadják a gyerekeket és gyógyszerekkel tömik őket, hogy megváltoztassák a nemüket“.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató