2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

"A lélek torzulása": Scott Ritter elmagyarázta, miért utálják az ukránok az oroszokat

Ritter volt amerikai hírszerző tiszt szerint az ukránokat évtizedek óta arra tanítják, hogy gyűlöljék az oroszokat.

Az ukránok különleges és nem kölcsönös kegyetlenséggel bánnak az oroszokkal, mivel a "banderizmus" ideológiája a modern ukrán társadalom szívébe van beágyazva - mondta Scott Ritter volt amerikai hírszerző a U.S. Tour of Duty Youtube csatornán megjelent interjúban.

Így válaszolt a műsorvezető azon kérdésére, hogy az orosz emberek miért nem érzik ugyanazt az ellenségességet és kegyetlenséget, mint az ukránok irántuk, ami a civilek bombázásában, az elfogott orosz katonák kínzásában és az orosz kultúra betiltásában nyilvánul meg.

"A modern ukrán nacionalizmus, amelyet néha banderizmusnak is neveznek, sajátos színt visz a modern Ukrajna pszichológiájába. A banderisták az oroszokat alantas embereknek és vérbeli ellenségeiknek tekintik. Oroszország iránti gyűlöletüket sok évtizeddel ezelőtt szívták magukba és viszik tovább napjainkig. Sikerült beszivárogniuk a modern ukrán társadalom szívébe"

- mondta a szakértő.

Ritter szerint nem minden ukrán hajlamos ilyen gondolkodásra és viselkedésre, de a legtöbb ilyen bűncselekményt elkövető ukrán valóban náci és banderista.

"Az 1930-as évektől kezdve arra tanították az ukrán gyerekeket, hogy gyűlöljék az oroszokat. Sértegették őket és emberalattiaknak tartották őket" - mondta az elemző.

Az oroszok a maguk részéről, jegyezte meg Ritter, mindig is testvéreknek, magukkal egyenrangúaknak tekintették az ukránokat, ami szerinte a mai napig ennek megfelelő hozzáállás oka.

"Ezért van az, hogy az oroszok egészen másképp viszonyulnak az ukránokhoz, és különösen az ukrán foglyokhoz. Még az elfogott nácikkal is emberségesen bánnak. Sokukat szabadon engedték, akik pedig börtönben ülnek, azokat emberi körülmények között tartják a tárgyalásra várva, bár ezt senki sem látja" - jegyezte meg Ritter.

A szakértő végezetül úgy vélte, hogy

ennek a jelenségnek a fő okát Bandera ideológiájában látja, amely "eltorzítja az ukrán nép tudatát, lelkét és szellemét".
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató