2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Szabó Bálint nem adja fel: ismét tüntetést szervez augusztus 20-ára

225 nap fogvatartás után, nemrég szabadult Szabó Bálint, miután lemondott tárgyaláshoz való jogáról és beismerte bűnösségét. A szegedi képviselő ismét a Facebookon üzent egy élő bejelentkezésben.

A vádirat szerint 2022. szeptember 21-én a Terrorelhárítási Központ Személyvédelmi Igazgatóságának állományába tartozó hivatásos rendőrök az M5-ös autópálya irányából a Gyáli út irányába – három gépjárműből álló – konvojban haladva személyi védelmi szolgálatot láttak el. A képviselő nagy sebességgel hajtott a konvoj után úgy, hogy az utolsó jármű mögött a megfelelő követési távolságot nem tartotta be. Miután utolérte a konvojt, erőszakkal, fenyegetéssel akadályozta a rendőrök által végrehajtott személyvédelmi intézkedést, a közúti közlekedés szabályait megszegve több alkalommal is mások életét veszélyeztette.

Továbbá Szabó Bálint egy tüntetésen hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettét is elkövette. A képviselőt végül 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték, amit a bíróság négy évre felfüggesztett próbaidőre. A vezetéstől pedig hat évre tiltották el.

Szabó nem adja fel

Szabó teljesen belebolondult a Facebook élőzésbe. Szinte naponta osztogatja az instrukciókat a követőinek. Most ismét tüntetést szervez az oldalán augusztus 20-ára.

 

Tűzijáték helyett adjuk vissza a pénzüket az embereknek!…

 közölte Szabó Bálint.

Hozzátette, hogy a magyar emberek nem akarnak tűzijátékot. 

Szabó szerint Orbán azért költ tízmiilliárdokat a tűzijátékra, hogy a lánya és mások ebből zsíros pénzekhez jussanak, ezért követeli, hogy fújják le azt.

Hozzátette:

A magyar emberek elsöprő többsége nem igényli a tűzijátékot, csak néhány ezren kíváncsiak rá megszokásból... a maradék 9 millió úgy gondolja, hogy a pénzt másra kellene fordítani.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató