2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Jövő szombaton kezdődik az atlétikai világbajnokság

Elindult a visszaszámlálás, jövő szombaton kezdődik az atlétikai világbajnokság, Magyarország történetének eddigi legnagyobb sporteseménye. Célegyenesbe fordult a rendezés, az utolsó simításokat végzik a helyszíneken. Két szurkolói zónát alakítottak ki, koncertekkel, különleges játékokkal és nyereményekkel várják az érdeklődőket. A világ minden részéről érkeznek szurkolók Budapestre.

Épül a sátor állványzata és a lelátó: gőzerővel haladnak az atlétikai világbajnokság előkészületei a Hősök terén. Itt lesz a maratoni és gyaloglóversenyek rajtja és célja, a kapuk és az óriáskivetítők már a helyükön vannak.

A futók a főváros legszebb, világörökségi részein haladnak el. Induláskor és befutáskor a levegőből mutatják majd őket. Egy különleges kábelkamera segítségével, amelyet erre és egy, a Kodály köröndön felállított darura feszítenek ki, 40 méter magasan és egy kilométer hosszan.

Az utolsó simításokat végzik az Erzsébet téri szurkolói zónában is, amely már kedden nyit. Több ezer embert várnak ide, ahogy a Nemzeti Atlétikai Központ parkjába is.

A budapesti atlétikai világbajnokság augusztus 19-én kezdődik. Szinte minden számban szurkolhatunk a magyaroknak akár a helyszínen, akár a képernyő előtt, hisz a versenyt teljes egészében közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.

A kordonok pakolása és a színpad napokon belül elkészül.

Tábla jelzi, hogy már csak pár nap és kezdődik a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság.

Ki lehet próbálni az atlétikának a mozgásformáit, a futást, ugrást ingyenesen természetesen

Egyedi játékokkal, attrakciókkal, koncertekkel és nyereményekkel készülnek a szurkolói zónákban. Az atlétika minden mozgásformájával meg lehet ismerkedni. Többek között azt is ki lehet majd próbálni, milyen tempóban futnak a világ legjobb maratonistái.

 

  „Mekkorát ugrik egy távolugró, amikor közel van a világcsúcshoz, majdnem 9 métert, mekkorát dob egy gerelyhajító, amikor olyanra képes, hogy hosszában át tud dobni egy focipályát. Az a célunk, hogy megismertessük az embereket az atlétikával, megszerettessük velük az atlétikát és élményt adjunk. Mert általánosságban ez a fő-fő cél és ez motivál engem az atlétikai vb ügyében. Nem a legegyszerűbb megoldásokat választottuk, nem a megszokott megoldásokat választottuk, hanem minden döntést úgy hoztunk meg, hogy valahogy pluszt adjunk – akár a nézőknek, akár a sportolóknak, akár az edzőknek, mert élményt szeretnénk adni mindenkinek”

– mondta el Németh Balázs, a Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója.

 Több mint 50 ezer külföldi turistát várnak a világ minden részéről az atlétikai vb-re, akik várhatóan 200 ezer vendégéjszakát töltenek el a fővárosban. Ez az előrejelzések szerint mintegy 60 milliárd forint bevételt jelent majd a magyar gazdaságnak.

A stadion és a szurkolói zónák büféiben ársapkát vezetnek be. És külön hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a leginkább rászorulók is részt vehessenek a világbajnokságon. A kiemelt szektorokok ülőhelyeit, bőrfoteljeit magasrangú politikusok helyett fogyatékossággal élők, nehézsorsú családok, COVID-árvák és állami gondozottak foglalják majd el.

 Kedvezményes jegyet biztosít a MÁV is az atlétikai világbajnokságra. 2023 forintért oda-vissza el lehet jutni busszal és vonattal Budapestre, akár az ország legtávolabbi pontjairól is.

 

(Hirado.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató