2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Cristiano Ronaldo keresztet vetett miután gólt lőtt, kiakadtak az arabok (Videó)

Cristiano Ronaldo a keresztet vetett miközben a gólját ünnepelte, ez nyugtalanságot okozott Szaúd-Arábiában, ahol a játékost letartóztathatják - Ladepeche.fr.

A portugál világklasszis még mindig tömeget mozgat meg Szaúd-Arábiában. Azonban szerdán egy gólt úgy ünnepelt, hogy keresztet vetett magán, ami ellentmondásos gesztust váltott ki az Öböl-menti országban - írja a lap.

A Szaúd-Arábiába igazoló sztárjátékosok előfutára, Cristiano Ronaldo ebben a szezonban olyan új arcokkal találkozik majd, akiket jól ismer, például Karim Benzemával, aki tíz évig volt csapattársa a Realban. Szerdán azonban a portugál más okból került a hírekbe.

CR7 szerezte a győztes büntetőt az Arab Klubbajnokok Kupája elődöntőjében, klubja, az Al-Nassr és az Al Shorta között. És míg a szurkolók extázisban voltak a gól után, addig a portugál sztár ünneplése nagy port kavart Szaúd-Arábiában. 



Mielőtt végrehajtotta volna a hagyományos hátraszaltóját, amelyet az egész stadion által visszhangzott "SIUUU" követett, Cristiano Ronaldo a kereszt jelét "rajzolta magára". És míg Európában, ahol a játékosok gyakran teszik ezt a gesztust, ez látszólag észrevétlen marad, addig Szaúd-Arábiában nem elfogadott.

Ebben az iszlám monarchiában tilos a keresztény hit nyilvános kinyilvánítása. A nem muszlimok nem imádkozhatnak nyilvánosan, és nem hirdethetik vagy mutathatják kereszténységük bármilyen szimbólumát.

A szabálysértésnek minősülő "vétség" után Ronaldo nem várja, hogy a rendőrség megérkezzen az otthonához, hogy letartóztassák, de a klubjától azonban figyelmeztetést kaphat. 2011-ben a kolumbiai Juan Pablo Pinót, aki a Monaco és a Bastia játékosa volt, és akkoriban az Al-Nassr csapatában játszott, letartóztatták egy bevásárlóközpontban, mert túlságosan látható volt a Jézus-tetoválása.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató