2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Megdőlt a hajnali melegrekord a fővárosban

Megdőlt a hajnali melegrekord a fővárosban kedden: a János-hegyen csupán 24,8 Celsius-fokig tudott lehűlni a levegő hajnalra – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján szerdán.

Azt írták: kedden egész nap jellemző volt a meleg, fülledt levegő, amely az egész Kárpát-medencét kitölti. Az éjszakai órákban is csak nagyon nehezen vagy egyáltalán nem tudott felfrissülni az idő, többfelé 20 fok felett maradt a hőmérséklet, így a trópusi éjszaka kritériuma is teljesült.

Hozzátették: Budapesten, a János-hegyen mindössze 24,8 fokig hűlt le a levegő, ezzel új fővárosi legmagasabb napi minimum-hőmérsékleti rekord született. 2000-ben ezen a napon Budapest belterületén jegyeztek fel 23,6 fokos szélsőértéket.

Riasztás

Csütörtökön a pára, köd megszűnik, és napos idő lesz, általában csak kevés gomolyfelhő képződik, csapadék nem várható, írja a Kiderül. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul. Késő estére többnyire 20 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat négy megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki a hőség miatt:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató