2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Végjáték: A Jobbik legnagyobb árulóját, Szaszit kirúgta Gyöngyösi Márton

Szabó "Szaszi" Gábor távozik a Jobbik országos választmányának elnöki tisztségéből – jelentette be a párt csütörtök délután. A Jobbik alapító tagja, meghatározó háttérembere és pártigazgatója, a legnagyobb árulója nem magától mondott le, hanem Gyöngyösi Márton pártelnök "kérte meg" rá.

A Jobbik alapító, áruló Szaszi tavaly már Gyurcsányékkal és Márki-Zay Péterrel kooperált


„Mivel meglehetősen eltérően ítéljük meg a Jobbik elmúlt egy évben véghez vitt politikáját és annak sikerességét, valamint az előttünk álló önkormányzati választáson történő megmérettetésének módját is, így arra kértem Szabó Gábort, hogy mondjon le a Jobbik-Konzervatívok Országos Választmányának elnökségéről” – fogalmazott a párt közleményben Gyöngyösi.

Szabó Gábor a kérést elfogadva augusztus 24-i hatállyal távozik az Országos Választmány éléről.

„Ezúton is szeretném megköszönni Szabó Gábornak a bölcs és önzetlen, a jobbikos közösség tagjához méltó döntését, amellyel saját elképzelésein felülemelkedve közösségünk stabilitását tette az első helyre. Tapasztalataira a Jobbik-Konzervatívok közössége természetesen továbbra is számítani fog” – tette hozzá a pártelnök.

Szabó Gábor korábban a MIÉP-ben politizált, majd a kétezres évek elején alapító tagja volt a Jobbiknak, és a kezdetektől ő volt a párt igazgatója. Részt vett a Magyar Gárda Mozgalom megszervezésében, a Magyar Gárda Egyesület alelnökének választották. 2010 és 2014 között a Jobbik országgyűlési képviselője és frakcióvezető-helyettese volt, a párt több választási kampányát is ő vezette. A 2022-es választáson a közös ellenzéki lista 45. helyén szerepelt, de nem jutott be a parlamentbe. Tavaly májusban a szavazatok 90,67 százalékával választották a párt országos választmányának elnökévé.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató