2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Tóth Tamás Antal: Tovaris Pressman Moszkvába utazik

Pressman új műfajban utazik, maga is véleményíró publicista lett. Pedig nagykövetként többet is tehetett volna, és jobban is keresett valószínűleg. Mostanában átcsapott a vélemény műfajba tovaris Pressman, amikor elmondja, hogy szerinte Magyarországon hogyan kellene csinálni a dolgokat. Másként nem lehet értelmezni, hiszen még nem vagyunk amerikai gyarmat.

De ha ő ennyire tudja, hogy mit kellene tenniük a magyaroknak, akkor adjunk neki mi is tanácsokat, hogy azon kívül, hogy itt az idő, hogy haza menjen (hogy ezt milyen udvariasan írtam le), mit tehetne még. Például a béke érdekében elutazhatna Moszkvába, és beszélhetne Putyinnal… Nincs kifogás, tovaris Pressman, davaj…

Vagy ahogyan mondja az újdonsült kolléga… Jaj, dehogy is újdonsült, hiszen már szerkesztett is nálunk.

Szóval, ahogy fogalmaz a publicista Pressman, hasonló szóhasználattal élve szerintünk többet is tehetne a békéért. Azon túl, hogy elutazhatna Moszkvába, esetleg még Washingtonban is beszélhetne valamelyik értelmesebb főnökével. Nem, nem ragaszkodom Bidenhez, hiszen tudjuk, hogy Ukrajna Biden-gyarmat, és a kisfia a helytartó.

És mint írtam, valamelyik okosabb főnökére gondoltam. Azt is beszélik, hogy nem Biden az igazi főnök Amerikában. Mondjuk, az jó is lenne. De hát ez sem a mi dolgunk magyaroké.

No tehát, beszélni kellene a főnökkel, hogy Ukrajnában sokan halnak meg ebben a kilátástalan háborúban, és ennek véget kellene vetni. Mert egy igazi emberbarát diplomata ezt tenné, ahelyett, hogy kifejezi a véleményét, hogy nekünk magyaroknak mit kellene tennünk. 

Tovaris Pressman, üdv a fedélzeten! Erős mondatok, elég jó egy kezdő publicistához képest, de gyenge teljesítmény lenne, ha diplomataként csak ennyire futná.

Pedig csak ennyire futja…
 
Ui: jók a publijaid, ha egyszer megunod azt az oldalt, és még akkor is írsz, csak szólj, szerzünk helyet neked.

(Magyar Nemzet)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató