2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

A polgármester fia engedély nélkül üzemeltette a felrobbant román benzinkutat

A töltőállomást már 2020-ban bezáratták a hatóságok szabálytalanságok miatt, mégis működött, és szombaton két ember halálát okozta.

Nem volt engedélye, a 28 ezres Caracal város polgármesterének fia mégis üzemeltette azt a benzinkutat, amely felrobbant Romániában, írja a Blikk. A töltőállomást már 2020-ban bezáratták a hatóságok egy sor szabálytalanság miatt. Ezek egyike az volt, hogy túl közel volt más ingatlanokhoz, ennek ellenére tovább üzemelt. A hivatalok pedig tudtak erről, mégsem tettek semmit.

A fővárostól 25 kilométerre, Crevedián történt balesetben két ember meghalt, és csaknem ötvenen megsérültek, amikor felrobbantak az autógáz-töltőállomáson található üzemanyagtartályok. Az egészségügyi tárca összesítése szerint 46 ember szenvedett égési sérüléseket, akiket három bukaresti sürgősségi kórházba szállítottak, közülük nyolc válságos állapotban lévő sérültet lélegeztetőgépre kellett kötni.

Marcel Ciolacu miniszterelnök bejelentette, hogy Románia nemzetközi segítségre szorul a súlyos égési sérültek megfelelő ellátása érdekében, ezért aktiválta az EU polgári védelmi mechanizmusát. A baleset két súlyos sérültjét még az éjszaka folyamán átszállítják a brüsszeli katonai kórházba.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató