2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

A DK-s Ali abd el Rahimék kitűzték a lyukas zászlót a budai várra

Apró Antal unokájának a fiataljai most 56-oznak...

A Demokratikus Koalíció (DK) ifjúsági szervezetének tagjai a Karmelita kolostor előtt tiltakoztak az ellen, hogy Oroszország fasisztának minősítette az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc hőseit – írta a párt a Népszavához eljuttatott közleményében.

„Ha ér bármennyit hősi halottaink, forradalmáraink emléke, úgy nem tűrheti tétlenül a magyar kormány, hogy Oroszország bemocskolja azt.

Az európai szövetségeseinket mindig éles hangon bíráló kormány csendben marad,

amikor Oroszország lefasisztázza nemzeti hőseinket és hibának tartja az orosz csapatok kivonását Magyarországról?” – jelentette ki a Demokratikus Lendület elnökségi tagja Ali Abd El Rahim azt kérdezte, hol van a miniszterelnök, hol van most Szijjártó Péter? Csendben fényesítgeti a Szergej Lavrovtól kapott barátságért érdemrendjét?

Ennek okán felszólították a magyar kormányt,

hogy ne tűrje „Putyin szótlan alattvalójaként” magyarságunk, függetlenségünk és nemzeti önállóságunk meggyalázását, s álljon ki határozottan a történelemhamisító tankönyv ellen.

Éppen ezért a szervezet az 56'-os szabadságharc jelképét, a lyukas zászlót tűzte ki a Karmelita kolostor elé, hogy a miniszterelnök abba csomagolhassa az oroszoknak küldött felszólító levelét.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató