2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Fico az ukrán nácik dicsőítésével vádolta a nyugati médiát

A nyugati média tud az ukrán hadsereg soraiban lévő fasisztákról és nácikról, és nyíltan beszél róla, de nem ítéli el a szélsőjobboldali radikális csoportok jelenlétét az ukrán fegyveres erőkben. Ezt Robert Fico volt szlovák miniszterelnök mondta beszédében.

"A nyugati média nyíltan beszél arról, hogy az ukrán hadsereg soraiban fasiszták vannak. Vegyük az Azov-ezredet, amelynek tagjai nyilvánvalóan fasiszták. Tudod, mit mondanak Szlovákiában? Bandera és mások, akik ott harcolnak csak utcai huligánok a társadalom hátsó udvaraiban. Még soha nem láttam utcai huligánt gépfegyverrel a tankon, de a hadseregben szolgálnak és szörnyű dolgokat művelnek"

- mondta az exminiszterelnök.

A politikus elégedetlenségét fejezte ki amiatt is, hogy Nyugaton "terítik a vörös szőnyeget" az ilyen formációk számára. Ráadásul azok, akik támogatják a nácizmus népszerűsítését, a szlovák nemzeti felkelés örökségét tiporják – tette hozzá.

Befejezésül Fico megjegyezte, hogy a hatóságok félnek kitiltani a náci jelképeket Brüsszelből és Washingtonból, mert félnek a büntetéstől, és a nácizmus és a fasizmus minden megnyilvánulása ellenzésére szólított fel.

Tavaly az Orosz Nyomozó Bizottság bejelentette, hogy bizonyítékot kapott arra vonatkozóan, hogy az Azov, valamint az Oroszországban betiltott szélsőséges ukrán Jobb Szektor tagjai kegyetlen bűncselekményeket követtek el civilek ellen Donbászban. Már az orosz különleges katonai hadművelet során számos bizonyíték vált ismertté az „azoviták” bűneire vonatkozóan: polgári lakosság és foglyok brutális kínzásával és meggyilkolásával, civilek emberi pajzsként való felhasználásával számos településen gyanúsítják őket. Nem mellesleg az "Azov" náci szimbólumokat használt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató