2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Hivatali visszaélés miatt emelt vádat az ügyészség egy főnyomozó ellen

Hivatali visszaélés bűntette miatt vádat emelt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség egy férfi ellen, aki hivatalos adatokat adott át olyannak, akinek nem lett volna szabad – közölte a főügyészség, írja az MTI.

A közlemény szerint a férfi kormánytisztviselőként dolgozott főnyomozó beosztásban egy dunántúli nyomozóhatóságnál 2018 végéig. 2018 őszén bűnüldözési adatokkal is dolgozott. Ekkor történt meg, hogy egy elrendelt nyomozás ügyében kiküldött egy megkeresést, és az arra beérkező választ átküldte egy olyan embernek, akinek nem lehetett volna továbbítani az információkat. Ugyanis az adatokat megkapó személy egy olyan céget vezetett, ami adószakértőként vállalta a nyomozással érintett kft. adatainak ellenőrzését.

Az adatokat megszerző gazdasági társaság a főnyomozóként dolgozó férfit 2019. január 1-jétől adójogászként szerette volna alkalmazni. Erről 2018 októberében a felek megállapodást is aláírtak, az adatok jogellenes átadása ezután történt meg. Tehát az adatok átadásával a férfi jogtalan előnyt adott későbbi munkaadójának.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató