2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Kern András bunkó parkolása miatt szólt be II. kerület polgármestere

Kern Andrást már másodszor kapták lencsevégre, hogy egy budai pékség előtt szabálytalanul, a járdán áll meg az autójával. Most a II. kerület polgármestere is megszólalt az ügyben. Őrsi Gergely szerint a gyalogosoknak nem feladatuk a tahóparkoló autók kerülgetése. 



A szocialista Őrsi Gergely a Facebook-oldalán az üggyel kapcsolatban úgy fogalmazott: a szabályok mindenkire vonatkoznak.

"A közelmúltban egy ismert művész úgy gondolta, megállhat a Margit körút egyik legforgalmasabb szakaszán a járdán. Mivel az autósok szűk, szabályokkal nem törődő kisebbsége miatt a Margit körút járdáit mindenhol parkolásgátló növényládákkal és oszlopokkal védjük, csak a zebrán keresztülhajtva tudta megközelíteni a pékséget, immár legalább második alkalommal. Ezzel az ismert művész veszélyeztette a zebrán áthaladó gyalogosok biztonságát, akiknek nem feladata tahóparkoló autók kerülgetése. De veszélybe sodorta a Margit körúton szabályosan haladó autósokat is, akik szintén nem számítanak a gyalogátkelőről kitolató autóra. A művész nyilatkozata alapján egy megoldást lát a kérdésre, egy külön parkolóhely kialakítását az üzlet előtt, a zebránál, hogy ott megállhassanak"

- írta Őrsi, hozzátéve, hogy szerinte nem az a megoldás. 



Közölte azt is, hogy a lehető leghamarabb ki fognak helyezni a járda közepére egy szép, virágokkal teli parkolásgátló növényládát. A polgármester azt is megjegyezte, hogy mivel bírságot kiszabni nem tudnak a fénykép alapján, így hogy szép gesztus lenne a művész úrtól, ha csatlakozna a bírság díjával a biztonságos, esztétikus megoldáshoz. "Várjuk felajánlását" - üzente. 

A bejegyzést pedig azzal zárta a politikus: ahogy a száguldozó autósok ellen fellépnek, ahogy pofátlanító autót vásároltak a rendőrség, ugyanúgy fogják ezt a helyzetet is orvosolni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató